Kiitos Juha Sipilä sote-taistelusta!

Niin siinä kävi, että Juha Sipilä, perusteellisena insinöörinä, kyllästyi jahkailuun, kun ei mitenkään saanut eri puolueita samalle viivalle. Heitti pyyhkeen kehään, kävi Saulin juttusilla ja hihkaisi viimeisinä sanoinaan: ”Pitäkää tunkkinne!”

Kun ei kerran mennyt eteenpäin, niin mitä sitä jauhamaan yökausia.

No, iltapäivälehdet tästä riemastuivat, eivätkä muutkaan median edustajat löytäneet asiasta kovinkaan paljon hyvää. Joku vähän, kuten SS, mutta suuri osa iloitsi ja riemuitsi. Olivat todella vahingoniloisia. Kirjoittivat jopa sitä, että sote on ammuttu alas ja että satoja miljoonia veronmaksajien rahoja heitettiin hukkaan, eikä mitään saatu aikaiseksi.

Tuohan ei pidä paikkaansa ollenkaan. Jos pari vuotta niinkin laajaa asiaa käsiteltiin kuin mitä sote tarkoittaa, ei varmasti ole mennyt hukkaan. Siinä se odottaa seuraavaa hallitusta, eikä tarvitse aloittaa alusta. Viilataan ja höylätään vain, jos ei kerran tuollaisena kiinnosta.
Eikä tuo sote ole suinkaan epäonnistunut. Arvostelijat eivät vain ymmärrä, mitä todellinen epäonnistuminen tarkoittaa. Se on sitä, ettei tehdä yhtään mitään minkään asian hyväksi.

Sipilän johtama hallitus teki selkävääränä töitä, käytti asiantuntijoita, piti kokouksia, teki ehdotuksia, veti välillä takaisin ja taas tyrkkäsi eteenpäin. Jos joku aiempi hallitus olisi yhtä paljon tehnyt tällaisen korvaavan systeemin eteen yhtä paljon töitä, niin … Eivät varmasti tehneet, sen verran vain ja siten, että halusivat miellyttää äänestäjäkuntaansa.

Kiitos Juha Sipilä: teit urosmehiläisen työn! Laitoit itsesi todella likoon säästämättä ja siinä se tunkki sitten odottaa seuraavia. Katsotaan nyt sitten, kuka todella haluaa soten onnistuvan. Tästä on hyvä jatkaa.

Oppositio riemuitsi todella, jopa ”rampa ankka Antti Rinne”! Kuvittelee mitä ilmeisimmin pääsevänsä hollille ja tekevänsä paremman kuin mitä Juha Sipilä halusi. Rampa ankka ei vain muista sitä, että ensin on käytävä vaalit, sen tuloksen perusteella katsotaan, kenestä on hallitukseen ja kenestä ei. Sen jälkeen vasta nähdään, jatkaako Rampa Ankka Rinne samaa tarinaa huutelemalla sivusta vai?

Tuo on sitä merkillisintä politikointia, että tietentahtoen halutaan, ettei mikään mene eteenpäin. Varsinkaan silloin, kun ei olla hallituksessa keräämässä irtopisteitä ja sulkia lakkiin. Jos jokainen puolueesta riippumatta haluaa todella suomalaisten hyväksi työskennellä, ei tuollaiseen käytökseen ole kenelläkään varaa. Ei tämä Suomi niin iso maa ole, että kaikin mahdollisin keinoin halutaan estää kehitystä. Tuollainen käytös, mitä oppositio viime aikoina osoitti, ei ole todellakaan kehittyneen demokratian mukaista. Olkoonpa vaikka kuinka tohtoreita ja maistereita joka toinen tai maailmanmestareita tai poliiseja ynnä muita! Teitä on vain 200 edustamassa Suomen kansaa. Lopettakaa riitely ja tehkää todella jotain.

Aiemminkin jo sanoin, että ei sellaista voi arvostella eikä korjata, mitä ei ole olemassakaan. Sitten vasta, kun on jotain päätetty ja tehty, sitten vasta! Näyttäkää taitonne, mutta käyttäytykää asiallisesti. Silloin myös oppositiossa olevia on helppo arvostaa. Tuollaisen viimeaikaisen käytöksen mukaista toimintaa suorastaan halveksin. Tuo on todella sairasta ja sille on vain yksi osoite: sellaiset päättäjät tulee ohjata psykiatriseen hoitoon, olkoonpa vaikka millaisia rohvessoreja tai tohtoreita tai ketä hyvänsä. Näyttäkää, että teistä on johonkin. Silloin suomalaiset arvostavat teitä.

Nyt lopettavaa Eduskunta on tiensä päässä. Uusille jää näytön paikka. Tehkää hommanne niin ja samalla perusteellisuudella, mihin Juha Sipiläkin pyrki apinanraivolla.

Kommentit

  • Kalavelkoja jää

    Kiitos, että otitte meiltä maakunnista aluesairaaloiden toimintakyvyn päivystys ja keskittömisasetuksilla ja veitte nukutukset.

Kommentointi on suljettu.