Kissat kuriin lain avulla

Kissa on kiltti kotieläin, senhän me kaikki tiedämme. Vai onkohan aivan niin?
Tuo kisumirri lasketaan ulos, se kulkee omia matkojaan pitkin pihoja, jos vaikka missä ja miten. Kukaan ei valvo sen tekemisiä. Linnut ja lintujen pesät ovat erityisesti niiden kohteina.
Tuo ei ole oikein.

Jos kissan hankkii, siitä on myös huolehdittava. Sen ei pidä päästä kuljeksimaan aivan vapaasti missä tahansa. Ei, vaikka kuinka ajatellaan sen hävittävän hiiriä tai muita inhokkeja.

Silloin ammoisina aikoina, kun asutus oli pääsääntöisesti maaseutua, kyliä siellä täällä ja taloja harvakseltaan. Maatalous jokapäiväistä elämistä. Silloin kenties paremminkin ymmärrettiin mirrien pitäminen talon vahteina ja hiirien metsästäjinä.

Tänä päivänä ollaan kaukana niistä ajoista. Kissat on pidettävä liekassa, käytettävä ulkona. Hetkeksikään ei saa laskea silmistä, sillä kissahan on petoeläin ja sitä samaa sukua, vain pienemmässä koossa kuin luonnossa yleisesti elävät ilvekset ja Suomessa harvinaisemmat leijonat ja tiikerit ym.
Sama saalistusvietti on kissoilla myös.
Tuhoa aiheuttavat hävittämällä lintuja, niiden pesiä, tappamalla lintujen poikasia ja mitä kaikkea muuta.

Kissoille on luettava lakia, aivan samoin kuin koirille. Ei kissa saa olla sen vapaampi elävä.

Täydennetty 04.05.2020

No niin, tämän aamun uutisissa naapuri oli ilmoittanut jatkuvasti pihallaan liikkuvasta kissasta ja eläin oli laillisesti lopetettu samantien. Eikö siis kissan omistajat todellakaan ymmärrä, mitä tarkoittaa, kun annetaan kissojen juosta vapaasti vaikka missä. Kissa on yleensä lemmikki ja siitä on pidettävä huolta yhtä lailla kuin koirista ja muistakin. Ei niiden vain pidä antaa temmeltää vapaana. Kissa on vain sen perheen lemmikki, ei toisten, joten tätähän mie tarkoitin tuolla kirjoituksellani. Tässäkin miun ikkunani alla kuleksii musta kolli, mikä lie, kyttäämässä pikkulintuja ja ties mitä. Silloin lähtee livakasti, kun kopsautan ikkunaan. Joskus olen antanut pihalta lähdöt ja silloin kissaa viedään ja vauhdilla. Pitäkää kissoistanne huolta. Se tarkoittaa vain sitä, että liekassa ja silloin kun itsekin olette. On niin helppoa vain laskea kissa ulos, eikä mitään vastuuta, mitä se siellä tekee.