Kukahan opettaisi?

Tämä juttu ei enää liity edellisiin, vaan ihan tähän normaaliin liikenteen kulkuun ja talvikeleihin tai sitten oikein sumuisiin olosuhteisiin.

Niin paljon kuin itsekin ajan yleensä talvisin, jolloin lumi tupruaa auton takana niin, etteivät takavalot näy mihinkään. Luvattoman paljon on autoja, joissa eivät takavalot pala luonnostaan. Ne kun pitäisi itse osata kytkeä ohjaamosta. Miten se on niin vaikeaa ymmärtää, että takanatulijoitten pitää nähdä myös edellään ajava ajoneuvo.
Yksioikoista ja itsekästä ajattelua on se, että riittää kun vain itse näkee eteenpäin.

No, sitten ovat ne takasumuvalot. Varmasti jokaisessa autossa ne ovat, ehken ei aivan vanhimmissa, mutta valtaosassa.Jos takavalot ovat päällä, se ei lumipöllyssä ja sumussa riitä, vaan se takasumuvalo pitää osata kytkeä päälle sieltä ohjaamosta. Kuljettajalla pitää olla sellainen tieto aivolohkoissaan, mistä sen saa päälle ja miksi sen pitää olla tietyllä kelillä kytkettynä.
Kukahan opettaisi tämän autoilijoille?

Sitten toinen asia: kukahan opettaisi ihmispoloisille lapsista alkaen, ettei ruokapöydässä istuta lakki päässä, eikä ulkovaatteissa luokassa. Usein näkee sellaisia kuvia, missä kaikki turnut ovat päällä, lippis takaperin ja kaikenlisäksi huppu vedettynä vielä ylitse. Ei tuollaisessa ole mitään järkeä. Jotain tapoja pitää kotona takoa päähän, mikä on oikein ja mikä ei. Niitä pitää valvoa ja niitä pitää pystyä noudattamaan.

Kukahan opettaisi, jos ei koulussakaan siihen pystytä?