Lahden kisoista

Hiihtokansa on kokoontunut uskollisesti Lahteen seuraamaan MM-hiihtoja. Suomalaisittain kisat ovat menneet yli odotusten, olkoonpa vaikka kuinka ollut vastoinkäymisiä.
Iivo – suomalainen maailmanmestari oli jo aiemmin matkalla, mutta epäonnekseen norjalainen Iversen teki källit ja ajoi eteen. ”Varma” kulta vaihtui pronssiksi ja Norja jäi ilman.

Tänään sitten taas oli suomalainen nurin. Matti Heikkinen kaikkensa peliin pistäneenä epäonnekseen kokeili riskillä Halfvarssonin ohitusta onnistumatta ja samalla Sveitsikin meni ohi.

Aina voidaan jossitella, mutta kuten Iivo ja Matti sanoivat, se on turhaa. Kisa on kisa ja sillä hetkellä tuhannesosissa tehdyt ratkaisut onnistuvat tai eivät. Niin se on. Sivusta on turha jakaa neuvojaan ja olla viisaampi, kuten päivittäinen selostaja Mertaranta tekee. Turha harmitella tapahtunutta, sillä se on historiaa, eikä historiaa voi muuttaa. Aina voi muuttaa uuteen kilpailuun systeemiä, mutta silloinkin ratkaisut ovat hiihtäjällä, eikä selostajalla. Miten herkässä onkaan Mertarannalla nuo arviointinsa ja mielipiteensä. Täysin turhaa ja tarpeetonta.

Jos aina olisikin niin, että voittaja on varma, niin eihän kisoja tarvitsisi käydä ollenkaan. Jos aina olisi varmaa, että ratkaisut ovat katsojien tai muitten mieliksi, silloin on syytä jättää koko kilpaurheilu. Oman itsensä voittamiseksihan siellä ollaan ja varmasti jokainen tekee oman suorituksensa kuin pystyy. Onneksi urheilukisat ovat ilman käsikirjoitusta. Voittaja selviää vasta ottelun tai kilpailun päätyttyä, eikä käsikirjoittajan mielen mukaan.

Hienosti on tähän asti mennyt ja lopuksi oma veikkaukseni naisten 20 km;n kisaan: Kerttu Niskanen ottaa mitalin ja taistelee voitosta. Noste on nyt niin kova. Toivon kultaa, kuten hiihtäjä itsekin, mutta kilpailun päätyttyä se vasta tiedetään. Tsemppiä suomalaiset! Mahtavat kisat jo tähän mennessä!

Kommentit

 • TIETYÄVÄVaahingottajat seis

  Lauantain 25.2.mäkikisapaikalle pääsy oli katastrofi järjestelyissä. Olisi pitänyt jo museorakennuksen nurkalta lähtien kaistoittaa kulku F!-3 paikoille. Nyt sitä ei oltu tehty ja minunkin matkani tungoksessa F1 kisakatsomoon kesti 35 minuuttia. Ihmiset olivat kaikki siinä – myös ne joilla oli vain aluelippu. Noin 10 joutuikin ensiapuun. Lapset itkivät – kaikki huusivat jne. TODELLA NOLOA.
  KAHVIPAIKKOJA ulkona oli aivan liian vähän.
  SISÄÄNPÄÄSYSSÄ OLI ONGELMIA JOKA PÄIVÄ. Jouduttiin luopumaan viivakoodien lukemisjärjestelmästä, sitten reppujen / laukkujen tarkastus oli yliolkaista ja vähäistä. Viivakoodiongelma johti siihen että lippuja saattoi myydä vielä poistulleena kisa-alueelta jos meni esim: mäkikisaa katsomaan.
  KISAT OLISI PITÄNYT tiivistää 7-päivään. No siitä voi olla alueen hotellit yms eri mieltä mutta kisojen lipunostajat eivät sitä hyväksyneet että oli noin laajat ja vähäkisaiset päivät.
  ÄÄNEN TASO selostuksessa oli liiallinen- miksi selostuksen pitää kuulua liputtomille kaupungille. Mertaranta huusi liikaa muun melun lisäksi. PÄÄSUORAN katsomossa betoninen takaseinä kaiutti selostusta niin ettei saanut selvää huudosta. VR:n junat olivat liian täysia Helsingistä ja Lahden aseman WC-tilat rikkinäisenä ensimmäisen viikonvaihteen aikana. Asemalla olisi jo pitänyt olla BAMAMAJOJA.
  SUOSITTELEN JANNE LESKISTÄ kokemuksen jälkeen muihin tehtäviin.

Kommentointi on suljettu.