Lastenrattaitten suunnittelija vaunuineen ”roviolle!”

Otsikko ei suinkaan tarkoita sitä, että maailmanlaajuinen peliyhtiö olisi kyseessä, vaan että nykyisten lastenrattaitten suunnittelija pitäisi laittaa kilometritehtaalle, ennenkuin suurempaa vahinkoa syntyy. Miksi tällainen näin jyrkkä mielipide?

Siksi juuri! Katsoin esimerkiksi tänään Kuopiossa käydessäni, kun viima puski pitkin Haapaniemenkatua, pakkasta reilusti yli -20C, kun muuan äiti työnsi vasten viimaa pienokaistaan ja juuri kasvot edellä itse kulkien suojassa lapsensa selän takana. Säälittävä tilanne, eikä se ollut suinkaan ainut näkemäni.

Miksi pienokainen, joka juuri on alkamassa elämäänsä, pitää kääntää rattaissa siihen suuntaan, ettei vain missään tapauksessa näkisi äitiään. Äitihän hänelle on se tärkein ja äidinhän pitää myös nähdä pienokaisensa. Lapsen maailma ei monen metrin päähän yllä muutoinkaan.

Kuomulliset vaunut tai rattaat, jossa lapsi istuu tai nukkuu suojassa menosuuntaansa ja kun työntäjä koko ajan näkee, onko lapsella kaikki hyvin. Onko kenties puklauttanut jotain päälleen, onko päähine valahtanut niin, että esimerkiksi korva on paljaana jne.

En käsitä, mitä tuollaisten rattaitten suunnittelija on ajatellut, enkä sitä, miksi niin monet äidit eivät halua nähdä vaunuissa lepäävää pienokaistaan, vaan haluavat piiloutua lapsen selän taakse. Ehkäpä eivät halua, että lapsi näkee, kun hän näpyttelee kännykkäänsä tai etsii olemattomia tienvarsista (niitä pokeja). Kenties haluaa, että kaikki näkevät juuri hänen lapsensa, mutteivät välitä siitä, että itse näkisi hänet. Näkisi hänen avonaiset ja iloisesti hymyilevät kasvonsa, sillä oma äiti on lapselle aina kaikkein tärkein ja rakkain. Tätä ei koskaan korosteta liikaa.

Sellaiset kuomulliset vaunut ja rattaat heti boikottiin, missä lapsi on poispäin työntäjästään. Ne ovat vihonviimeiset kapineet.

Onhan tietenkin äitejä, jotka ”verisesti” puolustavat näitä miun boikotoimiani vaunuja ja rattaita, mutta olen siitä huolimatta sitä mieltä, ettei niitä ole tehty lasten parasta ajatellen, vaan aivan jostain muusta ihmeellisestä ja käsittämättömästä syystä.

Onhan näitä boikottivaunuja ja rattaita ollut jo kauan, mutten siitä huolimatta ymmärrä, miksi ne ovat niinpäin, ettei työntäjällä ole joka hetki näköyhteyttä.

Jätä kommentti

*