Lörppäsuut tietovuotajat

Ehdin kuin ehdinkin koneelle laulujen lomassa, enkä malta olla puuttumatta tähän viimepäiviä täyttäneeseen uutiseen tietovuodoista Puolustusvoimien salaisiksi julistetuista arkistoista.
En ymmärrä, mitä tällaisella teolla haetaan? Ilmeisesti Hesari on maksanut itsensä kipeäksi, kun pääsi tekemään ensimmäisenä sensaatiojuttunsa asioista, jotka jokaisen olisi ymmärtänyt oman turvallisuutensa ja terveytensä kannalta sellaisiksi, joita ei ilman lupaa olisi pitänyt koskaan päästää julkisuuteen.

Laki on laki ja vaikka kuinka vähätellään tietojen julkisuusarvoa Suomessa tai ulkovaltioille, ei siitä ole kyse. Kyse on periaatteesta: Jos kerran tiedot ovat leimattu punaisella salaisiksi, ne ovat sitä halusi joku tai ei.

Toimittajalla petti tällä(kin) kertaa harkintakyky. Halusi ilmeisesti itselleen sädekehän ja paremman tulevaisuuden. Rikosreportteri Sipiläkin vähätteli asiaa, mutta eihän hänellä ole mitään vastuuta siinä. Ei edes joudu käräjille.

Tietokirjailija Järvinen yhtyi kuorolauluun omilla sanoillaan: ”Jos eivät venäläiset analyytikot ole näitä tienneet, niin eivät ole ansainneet palkkaansa!”

Ei ole Järvisenkään asia arvioida tuota tietovuotoa ja sen vaikutuksia Venäjän suuntaan. Ei hänellä ole mitään tekemistä asian suhteen, kunhan vain haluaa omaa arvoaan korostaa. Parempi olisi tuollainen kommentti ollut jättää sanomatta, mutta ei tietokirjailijatkaan ole täydellisiä. Kuvittelevat vain.

Miksi Hesarin toimittaja Halminen rikkoi tietokoneensa, jos hänellä oli aivan viattomat pyrkimykset kirjoittaa vain osa, se harmiton osa! Ei tietokoneen rikkominen hänestä tee marttyyria sen enempää.
Vaikka lehti ja muut ovat puolustelleet tekoa, niin eivät kaikki valtakunnan asiat todellakaan kuulu julkisuuteen. Eivätkö toimittajat todellakaan osaa arvostaa oman maansa turvallisuutta, kun käyttäytyvät kuin lörppäsuut ja huutavat suureen ääneen kaikki asiat. Tosin omat asiansa jättävät kertomatta, miksi? Jos kerran toisten asiat, saati valtakunnan turvallisuuteen liittyvät asiat kailotetaan kaikkialle, miksei kerrota omiakin asioita, niitä, jotka kenties ovat yksityiselämään ja intimiteettisuojalain taakse kätkettyjä salaisuuksia. Voisivathan he niitäkin vuotaa tai ainakin naapurin kaikki kuulemansa asiat.

Tietokonekin olisi jäänyt ehjäksi. Nyt tuli Hesarille taas uusia kuluja tuostakin tihutyöstä.

Pahimmanlaatuiseksi juoruämmäksi nimitän tuollaisen toimittajan. Ei osaa pitää omana tietonaan mitään, vaan kurkkusuorana huutaa kailottaa pitkin kyliä kaikkien asioita.

On hyvä, että valtakunnan turvallisuudesta huoltapitävät ovat ottautuneet tähän asiaan kaikella vakavuudella ja saattavat edesvastuuseen toimittajan, lehden sekä sen pahimman lörppäsuun sieltä Puolustushallinnosta ja arkistosta. Tämä on ainut oikea ratkaisu tässä asiassa. Jospa tulevaisuudessa oppivat vaikka raskaimman kautta. Jotain kauttahan se on taottava, jos ei muuten.

Jk. En ole koskaan voinut sietää ihmisiä, jotka kailottavat toisten asioita. Keskittyisivät omiin asioihinsa, niissäkin riittäisi tekemistä vaikka kuinka.

Kommentit

  • plokkaiukki

    Julkisuutta hinnalla millä hyvänsä ja maksoi mitä maksoi, mikä salainen? Näin se menee Hannu, lööpeillä ne lehdet elävät, Hesarikin.

    • Hannu Musakka

      Niinhän se menee, hälläväliä muulla kuin että kunhan vain raha kilisee ja kahisee omiin taskuihin. Lehti myy ja lehti voi hyvin. Mitä pienistä nurinoista. Riskejä on monenlaisia, joskus saattaa harkintakyky pettää pahemman kerran ja siitä voi olla kohtalokkaammat seuraukset kuin mitä toimittajat osaavat ajatellakaan. Hekin ovat vain ihmisiä. :)

Kommentointi on suljettu.