Ei mahda mitään, mutta naurattaa muuan juttu

Tässä taannoin, lieneekö ollut kevättä vai kesää, kun muuan Ryynänen tuskaili 5-tien kamerapylväistä, saattoi jopa nähdä painajaisia. Oli vaihtanut ajoreittinsä Vaajakosken kautta etelään, kun siellä ei ollut kameravalvontaa kiusaamassa kokenutta ajajaa. Siinä oli samalla kyse siitä, että kun ei aina ihan osannut ajaa rajoitusten mukaan ilman kameran välähdyksiä.

No, mie halusin testata pari päivää sitten tuon huolettoien kuskien reitin ja ajelin Heinolasta Hartolan ja Joutsan kautta Toivakkaan ja sieltä Lievestuoreen risteykseen ja sitten Kuopion suuntaan. Todellakaan Heinolan ja Vaajakosken välillä ei ollut kameratolppia. Olihan siellä nopeusrajoitusmerkit aivan samoin kuin kaikkialla Suomessakin. Valtaosa noudatti jonossa ajettaessa, mutta sitten kun silmä vältti tai tuli ohituskaista, niin silloin alkoi tapahtumaan. Lieneekö ollut tuo samainen Ryynänen asialla, kun hädintuskin sai väistettyä vastaantulija ja kiireesti kiilasi ohitetun auton keulaa hipoen omalle kaistalleen. Tämä ei naurattanut yhtään, mutta kun Joutsan kohdalla pidemmällä suoran pätkällä näin edessäpäin kirkkaan välähdyksen, niin arvelin siellä kuitenkin olevan kameratolpan.

Lähemmäs jouduttuani, ei tolppaa ollut, mutta oli sininen Transporter, jonka takaikkunaan oli sijoitettu nopeusvalvontakamera ja sehän se välähti jonkun ”ryynäsen” kohdalla.

Ei siis Ryynäsellä taida onnistua enää huoleton ajo tuollakaan reitillä ja aivan alkoi naurattamaan. Vahingonilo se on parasta, sanoi joku. Ei mahtanut mitään, kun hekumoitsin ajatuksella, miten Ryynäselle voisikaan käydä ohraisesti. Kamera-autosta ei ole mitään merkintöjä, kuten pylväistä, joten ne ovat milloin missäkin.

Parasta Ryynäsenkin ja muitten samankaltaisten huolettomien ja huolimattomien kuskien on opetella noudattamaan tuollakin reitillä merkkien mukaisia nopeuksia. Kalliiksi käy, eikä aina löydy kuskia tuuraamaan.

Huvittaa vieläkin. Jos poliisi laittaisi ilmavalvontakamerat ohituskaistojen kohdalle, niin eipä olisi vajausta valtion budjetissa. En ymmärrä, mikä pakokauhu syntyy, jos joutuu ajamaan sallittua nopeutta vaikka letkassa. Ohittajat vaarantavat kaikkien turvallisuuden.
On hyvä, että Heinolan-Vaajakosken välillä on liikkuva kamera-auto. ”Olemattoman kiireen savolaisetkin” saadaan kuriin ja Herran nuhteeseen sillä suunnalla.

Oikein hyvää ja rauhallista Joulua vielä kerran.

Kommentit

  • Mustamies

    Maltti on valttia Joulu-liikenteessäkin !
    Yli-noppeuvesta sakotettaan samalla ”Lailla” niin savolaisia kun kajalaisiakin !

Kommentointi on suljettu.