Mikä ihmeen kasvoton virasto ”avi”?

Tuo ajatus tuli mieleeni, kun luin tämän aamuisesta Koillis-Savosta jutun Pasi Pitkäsen keinoista kohentaa koululaisten fyysistä kuntoa. Joku oli valittanut siitä ”aviin ja avi oli antanut huomautuksen” Pasille.
No, Pasi oli myöntänyt virheensä, kun ei ollut osannut arvioida tarpeeksi tarkkaan kouluelämään viemiään keinoja kohentaa oppilaitten kuntoa. Samoin koulun rehtori Teemu Laasanen oli myös oman vastuunsa reilusti kantanut.

Mutta mikä on tuo avi? Kysyin muuan suupaltilta tuossa kylänraitilla, niin hän sanoi suorasukaisesti: ”Se on virasto, missä on Aivan Valtavasti Idiootteja!” Hetken mietin ja totesin: ”Niin se on varmastikin”.

Siis kasvoton ja aivoton virasto, jonka nimissä joku yksittäinen henkilä jakelee huomautuksia ja olettaa ja kuvittelee enemmän kuin tietääkään. Pasin facebookissa julkaisemia kuvia oppilaistaan, joitten kasvot oli peitetty, oli tuon ”avin mielestä kuitenkin tunnistettavissa, kun Kaavi on niin pieni kylä, että KAIKKIHAN SIELLÄ TOISENSA TUNTEVAT, vaikkeivät olisi koskaan nähneetkään toisiaan!” Käsittämättömiä olettamuksia, mutta sen ymmärrän nyt paremmin, kun tuon huuliveikon ajatus tuosta kasvottomasta virastosta AVIsta jäi soimaan mieleeni.

Miksi tuo henkilö, joka on jakanut huomautuksiaan, ei voi tulla esiin omalla nimellään, vaan piiloutuu virastolyhenteen taakse? Mikä estää? Sekö, että hän menettää kasvonsa ja nimi jää pysyvästi kansalaisten mieliin? Niin sen täytyy olla, että kyseessä on heikon itsetunnon omaava ja suurta palkkaa nauttiva ja jotain sukupuolta ylläpitävä henkilö, ettei vaan tule tunnetuksi, vaan saa jatkaa samaa linjaa muissakin lausunnoissaan. ”Avista kerrotaan”, ”Avin mielestä”, ”Avi on antanut huomautuksen” ja kuitenkaan se koko laitos ei varmasti ole allekirjoittanut esimerkiksi tuota Pasi Pitkäselle osoitettua huomautusta, vaan yksittäinen henkilö!

Ja mitä pahaa sitten tuo Pasin tapa on lapsille aiheuttanut? Mielestäni ei mitään, mutta joku vanhemmista lienee säikkynyt sitä, että lapsukaiselle oli tullut koulussa hiki. Se on kuitenkin varmaa, että Pasi tekee koulun liikuntatunneilla kaikkensa lasten parhaaksi ja että heillä olisi valoisampi tulevaisuus tuon paremman fyysisen kunnon vuoksi. Aivan selvä asia. Kärpäsestä oli tehty härkänen ja kenties oli ajateltu, että Pasi tekee työnsä varjolla bisnestä opettajan palkkansa lisäksi. Onneksi tuo asia selvisi, mutta tuo ”avi” jäi edelleen kummittelemaan.

Onkos mahdollista, että tuo AVI jatkossa julkaistessaan lausuntojaan, laittaisi siihen näkyviin, kuka henkilö aina kussakin asiassa on lausunnon antajana, eikä vain noin kasvottomasti jakelisi milloin mitäkin, kiitos!