Mikä kiinnostaa ketäkin

Päivittäin on juttuja ja uutisia tavallisista ihmisistä, jotka omien henkilökohtaisten ratkaisujensa myötä ovat päässeet uutisiin ja lehtien otsikoihin. Monesti kyse on kuitenkin täysin henkilökohtaisista asioista, mutta ehkäpä uutisnälkäiset toimittajat tai sitten lehtien bisnespolitiikka sanelee, että on iskettävä kiinni kuin sika limppuun. Ja lehtien myynti lisääntyy Entäpä toimittajaressukan palkka. Siitä ei puhettakaan. Pääasia, että bisnes pyörii täysillä.

Mikä saa ihmiset kiinnostumaan ja ottamaan kantaa toisten asioihin, vaikka omassa elämässä olisi kuin paljon tahansa selvitettävää. Juorutoimittajien sielunelämä on jotenkin sekaisin, että antautuvat jopa työkseen kyttäämään ja kirjoittamaan sensaatiohakuisesti sensaationälkäiselle lukijakunnalle ”Todella fantastisia paljastuksia”, jotka monesti ovat tapahtuneet vuosikymmeniä sitten.

Milloin on ministeri liipasimella, milloin rokkitähti kertoo huumesekoiluistaan, milloin mitäkin ja niin edelleen. Jotkut myyvät tarinoitaan. Olkoonpa se heidän asiansa, mutta tietentahtoinen kirjoittelu loukkaamismielessä, juoruista kiinnostuneille ja niitä levittäville, on sairasta.

Uutiset ovat uutisia, mutta sensaatiot toisten arkielämästä täysin tarpeetonta ja tarkoitushakuista ja joutavanpäiväistä.
Kun jokainen ensisijaisesti keskittyisi oman elämänsä hoitamiseen ja jättäisi toisten asioihin sotkeutumisen vähemmälle, niin vähemmän syntyy tarpeetonta kalabaliikkia ihmisten kesken. Jokaisella on oikeus omaan elämäänsä juuri niin kuin itse sen haluaa olevan. Siihen on turhaa toisten työntää lusikkaansa, kun ja jos asia ei mitenkään kuulu pienimmässäkään määrin muille.

Tunne oma tilasi ja anna arvo toisillekin!