Mikä tahansa syttyy

Tämän aamuinen lehti ja aiemmat uutiset ovat tienneet kertoa hyvinkin huvittavia juttuja polttopuiden säilyttämisestä.

Varmaan lienee ihan hyvää tarkoittava päätös, lienee paloviranomaisten vai liekö ihan lakiin kirjoitettu, ettei polttopuita saa säilyttää rakennusten seinustalla, autokatoksessa ja vähintään 8 metrin päässä asuinrakennuksesta. Sisällä saa olla kuitenkin puolimottia.

Mitähän tuolla tarkoitetaan? Osittain selvisi syy: puut voivat syttyä palamaan! Voi hyvä jyssäys! Nekö vain? Eikö mikä tahansa, mihin tulta tarjotaan, voi syttyä oli ne sitten aivan lähellä tai autokatoksessa, missä ei aina edes mahdu autoa ajamaankaan.

Jotenkin vaikuttaa hyvin yksinkertaisen ihmisen ajatuksilta tuo säännös. Jos on vaikka tuoreita puita, niin kyllä niittenkin sytyttämiseen tuho- ym. polttajalta keinot löytyvät. Vähän öljyä tai bensaa ja palava tikku. Siitä se lähtee.

Pitäisi jonkinlainen maalaisjärki olla säännösten laatijoillakin.

Salama voi sytyttää minkä tahansa pinon ja sen myötä metsän ja sitä kautta tuli voi levitä vaikka kuinka laajalle. Siis propsipinot keskellä jotain avokalliota, mistä on maa-aines kuorittu pois viiden kilometrin säteeltä, ei estä rakennusten tuhoutumista, kun sattuu sopiva tuuli lennättämään palavia kipinöitä hyvinkin nopeasti. Onhan noita maailmalta vaikka millaisia esimerkkejä.

Miksi tuo sääntö on unohtunut pois? Eikö paloviranomaiset ja lainlaatijat pystykään hallitsemaan luonnonvoimia? Eikös heillä ole valta ja voima hallita periaatteessa kaikkia?

Nyt järki käteen ja poistakaa tuollaiset säädäkset. Ei niillä ole mitään virkaa!

Kommentit

  • plokkariukki

    Olen Hannu jo pitempään ajanut kansalaisaloitetta tulitikkuaskin ja sytkärin käytön saattamiseksi luvanvaraiseksi. Alaikäraja sekä ”ajokortti” näiden hengenvaarallisten välineiden käytön ehdoksi. Käyttövakuutus (vrt. liikennevakuutus) tulisi pakolliseksi käyttäjälle mahdollisten aiheuttamiensa henkilövahinkojen varalle. Tässä on EU:n direktiivi- ja valtion lakinikkareille kovasti puuhaa. Ehdottomasti pitää huomioida näissä valmisteluissa se, ettei niihin osallistu esteellisiä virkamiehiä ja ministereitä, jotka ovat mukana esim. vakuutusyhtiön osakkaana tai hallinnossa. Tulitikku- ja sytkätehtaan osakkeet eivät estä osallistumista näiden direktiivien ja lakien laatimiseen ja valmisteluun.

Kommentointi on suljettu.