Mikä tätä yhteiskuntaa vaivaa?

Ihmettelen suuresti, mikä tätä yhteiskuntaa vaivaa. Ensin kampitetaan yhteiskuntasopimus. Sitten kun hallitus on seinää vasten ja rakentelee pakkolakisysteemiä, niin sitä ollaan vastaan. Mistään ei olla halukkaita neuvottelemaan ja kuitenkin jonkun pitää tehdä asioitten eteen kipeitäkin ratkaisuja.

Sipilän hallitus kun avaa suunsa, kaikki ovat kilpaa tukkimassa sitä. Kuitenkaan ei mistään ole vielä tullut yhtään selkeää ja rakentavaa ehdotusta ja kuitenkin odottavat hallituksen pystyvän siihen. Nyt pitää ammattiliittojen todella mennä itseensä ja tosissaan haluta jotain, mikä kohentaa Suomen taloutta ja saa sen taas jaloilleen. Ei ne ykkösprosenttien alennukset lopulta merkitse kenellekään maailmanloppua, ei yhdessäkään ammatissa. Eikä suomalaisten elintaso mihinkään romahda. Se on turhaa kuvitelmaa ja suunpieksäntää. Haetaan sensaatioita kaikenmaailman toisarvoisilla asioilla ja halutaan saadakin sekasortoa aikaiseksi aivan samoin kuin 98 vuotta sitten Itsenäisyyden julistuksen jälkeen. Halutaankin näköjään saada kansalaiset tappelemaan keskenään ja ammattiliittojen pomot pakenevat kabinetteihinsa piiloon. Sieltä sitten piilosta laitetaan vaikka minkälaista viestiä julkisuuteen.

Kukaan ei ole ilmiselvästi halukas luopumaan saavutetuista eduista, mutta se juna meni jo, joka toi aina kaikkea hyvää. Nyt on vain pakkorako tehdä asialle jotain. Tästä tilanteesta ei pääse kukaan helpolla, sen paremmin Häkämiehen plutoona kuin ammattiliitotkaan. Lakatkaa riitelemästä isot ihmiset, tuo on jo todella sairasta. Jos kerran haluatte olla kohentamassa pitkässä juoksussa Suomen tilannetta, se on tehtävä nyt, eikä viidestoista päivä.