Mikähän on tuo SM-liigan juttu?

Nyt menen hieman urheilun varjopuolelle. Viime aikoina käytiin kovaa kädenvääntöä siitä, kun Michael Keränen olisi halunnut liittyä jääkiekon SM-liigajoukkue Ilvekseen. Oli jättänyt jo kauas taakseen suomalaisen KHL-joukkue Jokerit, mutta voi sitä älämölöä, mikä siitä syntyi!

SM-liiga määräsi Ilvekselle 100 000 €:n sakot, jos siirto toteutetaan ja syynä sakkoihin oli se, että Jokerit on ollut KHL-liigassa pelaava suomalainen joukkue, jota Keränen oli edustanut. Jäi paljon kysymysmerkkejä ilmaan, kun ei oikein selvinnyt, miksi tuo iso sakko oli tulossa Ilvekselle.

Viime päivinä on vilskettä seurasiirroissa riittänyt, kun KHL-liigasta palataan takaisin kuka mihinkin joukkueeseen. Kristian Kuuselan liittyminen Tapparaan on ollut esillä. Mutta miksi sakkoja ei tule Tapparalle, kun samanlaisesta siirrosta on kyse. Ja kuinka monta muuta pelaajaa haluaa palata takaisin koti-Suomen SM-liigaan. Mihin unohtuivat sakot?

SM-liiga sekoilee kuin Trump, ei tiedä itsekään, onko virtsaamistarve vai kiinteämmän ulosteen teko. Ja SM-liigan Mikko Leinonen vain hymyilee. Onko se tyhmyyttä vai mitä. Aikanaan muuan viäräleuka määritteli tällaisen tilanteen seuraavasti: ”Jos isäs ois ollunna lasmestar, niin näkis, miten urea laenehtii ja kokkareet muovoovat patova!”

Suomalaiset jääkiekkojohtajat ovat Jokereille äärettömän kateellisia, oikein sikakateellisia, sairaalloisen kateellisia, eikä heille riittänyt se, kun Jokerit maksoivat liigalle 3 miljoonaa euroa in cash. Mistähän hyvästä ovat kateellisia? Siitäkö, että Jokerit vain kaikesta huolimatta näyttävät menestyvän ja kun taas selvisivät KHL:n pudotuspeleihin. Taitaa närästys lisääntyä.

Eikä kyse ole mistään muusta kuin siitä, että seurajoukkue Jokerien kautta suomalaisetkin jääkiekon pelaajat saavat kovaa pelituntumaa ja että maajoukkue joskus taas saisi seisoa korkeimmalla korokkeella MM-kisoissa. Hjallis on tehnyt todellisen ”urosmehiläisen työn” ensin Hartwall-areenan toteuttamisessa ja sitten liikesuhteittensa kautta Jokerit KHL-liigaan. Epäilijät ovat jo hiljenneet, Hjallis iski luun kurkkuun. Väkeä riittää katsomossa ja vaikka vähän on tullut miinusta talouspuolella, ei se vielä ole mikään katastrofi heille, jotka asiaan ovat perehtyneet.

Kun tuohon Keräsen juttuun saisi selvyyden ja miksei Tapparaa sakoiteta Kuuselan liittymisestä, niihin haluan vastauksia. Ja miksi yleensä on jokin sääntö tai joku juttu, että toiselle laitetaan sanktioita ja toisille vain hymyillään ja taputetaan. SM-liigaan kuuluvat suomalaiset joukkueetko siellä mellastavatkin taustalla vai palkkarengit.
Lopettakaa pilkun viilaus ja ajatelkaa kokonaisuutta. Enkä varmastikaan ole ainut, joka asiaa ihmettelee.

Pitäisköhän pojilta kerätä mailat pois ja lopettaa koko kiekkoilu Suomessa?

Jätä kommentti

*