Mikäs tässä säässä on vikana?

Päivittäin ihmetellään, kun lämpötilat muuttuvat suuntaan ja toiseen. Mitä siinä on ihmeellistä, sillä niinhän sitä on tapahtunut vuosikymmeniä. Nyt kun alkutalvesta on ollut vain pakkasta ja satanut ohutta pakkaslunta, niin nyt lämpöasteilla lumi vain tiivistyy lopputalven hankiaiskelejä varten. Eivätpähän sula niin nopeaan haihtumalla, vaan jää vesistöönkin. Järvien pinnan sanotaan yleisesti olevan alhaalla syksyn jälkeen, joten sitä vartenhan tätä hidastelua ja muutosta tehdään, että saataisiin kuivilla olevat laiturit ja venerannat normaaliin tilaan kevääseen mennessä.

Viimeksi kerrottiin lämpötiloista ja että Raumalla oli mitattu melkein ennätyslukema. Kuitenkin uutisessa mainittiin, että edellisen kerran on ollut näin lämmintä 60 vuotta sitten. Ja varmaan on ollut aiemminkin, veikkaan 120 vuotta sitten.

Helsingissä taas ei päästykään yhtä alhaiseen lukemaan, sillä v. 1948 oli mitattu vielä lämpimämpää säätä. Mitä tuo kertoisi sitten? Sitä, ettei maapallon tilanne ole muuttunut juuri mihinkään eikä ainakaan huonompaan suuntaan. Jos olisi huonompaan, niin Rauman ja Helsingin tuloksien pitäisi nyt näyttää aivan jotain muuta.

Aivan ihmeellistä hysteriaa on synnytetty asian johdosta. Ehkäpä siellä taustalla ovatkin vain auto- ym. teollisuuden muutosprosessit ja esimerkiksi sähköautojen (legot) markkinointikikka ja että polttoainebisneksen pitäisi jonkun mielestä loppua. Ehkäpä ne miljardöörit ovat jonkun mielestä rikastuneet aivan liikaa, nyt pitäisi jonkun muun saada vuorostaan tilille valtavia omaisuuksia.

Mitä siitäkään tulee, että kaikki sähköistyy. Käy kuin Suomen junille, että kun tulee sähkökatkos, niin junat pysähtyvät korpitaipaleille, vaunut jäähtyvät ja matkustajat käpertyvät viluissaan penkille, kunnes … No, enpä maalaa piruja seinille.

Liika digitalisointi ja sähköistys ei ole hyvä sekään, sillä heikkoutensa sekin on jo näyttänyt. Polttoaineitten käyttö ei ole niin paljon sähkön varassa, vaikka osaltaan ovatkin, mutteivät niin haavoittuvia kuin pelkän sähkön varassa eläminen.

Harvahan osaa edes puuroa keittää avotulella. Talot jäähtyvät, kun ei ole tulisijoja ja koko järjestelmä jäätyy paikalleen.

Sää on sitä, mitä ympäröivä luonto antaa. Maapallon ympärillä on tietenkin ilmakehä, eikä sitä tarvitse tietenkään huolimattomuuksilla tuhota, muttei elämä kuitenkaan niin synkältä näytä kuin mitä primitiiviset tiedemiehet ja fakkiutuneet toimittajat tietentahtoen haluavat kylvää ympärilleen. Ainakaan Suomessa ei pitäisi näin vauhkoontua. Täällä on osattu elää ja toteuttaa teknistä osaamista niin teollisuuden kuin muunkin elämisen hyväksi, joten hillitkäähän vähän sitä kirjoitteluanne ja vouhkamistanne.

Kaikki tuo kirjoittelu ja ihmettely on mitä ilmeisimmin vain valtakunnan politiikkaa ennen vaaleja!