Miksi verotietoja annetaan?

Sammoo mieltä Rahikaesen kanssa!

Kysymykseen on olemassa vain yksi ja selkeä vastaus: Suomalaisten kateellisuus toisten ansioista!
Sivumäärät lisääntyvät valtavasti, lehdille tulee hintaa ja pelkästään nimi- ja numerotietoja, jätevuori paisuu. Otsikoilla paisutellaan, kuka on ollut äyrikuningas milläkin paikkakunnalla, jne.

Miksi näitä tietoja pitää antaa julkisuuteen, sitä en ymmärrä. Jokaisella on oma elämänsä, tulonsa ja menonsa. Miksi näillä tiedoilla pitää ruokkia kateellisia, toisten asioista kiinnostuneita. Eikö pääasia ole, että yhteiskunta tietää, ketä verotetaan ja minkä verran. Ei sen pitäisi kenellekään toiselle yksityiselle ihmiselle kuulua pätkaän vertaa.

Kateutta vain ruokitaan lisää, ei siinä muuta tapahdu. Silmäparit tuijottavat tarkkaan ikkunasta tai kadulla, että ”ahaa, nyt se on taas vaihtanut auton ja mitähän muuta se on ostanut. Varmaan käy lomamatkoilla ulkomailla. Kyllä sillä on varaa, kun noin paljon hankkii! Jne. Jne.”

Tuloistahan sitä maksetaan ja pidetään yhteiskunnan palveluja yllä. Ja he, jotka eniten maksavat, he tuovat siihen kassaan eniten, millä sitten rakennetaan yhteiskuntaa. Miksi heille pitää olla kateellisia, kun harvemmin vielä käyttävät tai tuskin enempää yhteiskunnan palveluja, oli suuret verot tai ei.

Miuta ei ole koskaan kiinnostaneet toisten tulot ja veroäyrit, koska eivät ne miun elämääni kosketa minkään vertaa. Olen keskittynyt oman elämäni rakentamiseen ja niihin ei tarvita toisten tuloja. Tämä henkilökohtaisella tasolla.

Kunhan vain tiet pysyvät kunnossa, samoin sähköiset viestimet ja he, jotka tarvitsevat terveydenhoitoa tai sosiaalipalveluja, koulut jne. Ne tulee pitää asiallisella tasolla verotuloilla. Muttei se miuta hetkauta, oli ne sitten millä tasolla tahansa, jos valtio kerran niistä asioista päättää ja niitä ylläpidetään..

Yhteenvetona: Verotulojen ilmoittaminen lehdistössä on täysin tarpeetonta. Kuormitetaan vain jätepisteitä entistä painavammilla lehdillä. Hyötyä ei siis ole siitä uutisoinnista pätkän vertaa.

Kommentit

 • Ei mitään salattavaa

  Höpö höpö kirjoitus. On vain hyvä että verotiedot ovat julkisia.

  • Hannu Musakka

   Senkin ajan voisi jokainen käyttää itseään hyödyttävämmällä tavalla kuin istua lehti kädessä ja tutkia, kellä minkäkin verran on äyrikertymää. Ei se siun elämääsi hetkauta pätkänvertaa, oli kellä mitä tahansa. Keskittyisit siekin oman elämäsi kehittämiseen. Juoruämmien touhuja kaikki, sairaalloisen kateellisten juttuja. Tuskin tiedät omia asioitasikaan, kun on aikaa tutkia toisten juttuja. Nuo tiedothan ovat historiaa, et niillä tee yhtään mitään.

  • Hannu Musakka

   Ja kaiken lisäksi yksityisen ihmisen tiedot ovat jokaisen oma asia, eikä naapurien eikä varsinkaan siun. Vain yhteiskunta tarvitsee ne tiedot, ei seiskat eikä muutkaan lehdet. Etkä sie! Esitäpä lopuksi jokin vahva peruste, MIKSI NIIDEN PITÄÄ OLLA JULKISIA KAIKKIEN LUETTAVISSA?

 • Kiristääkö pipo

  Sulla ei ole yhtään ainutta järkevää kirjoitusta . Kaikki katkeraa ja vihamielistä.

  • Hannu Musakka

   Ei tosin siullakaan, kun et uskalla edes omalla nimelläsi vastata. Sie se vasta säälittävä olet! Hahhah! Siullahan se taitaa ollakin ongelma, tuo nimimerkkisihän sen paljastaa. Ettei vain ollut sepeliä hiekkakasassa tai pölkystä veistetyt puulelut, kun toiset leikkivät muovisilla ja nykyaikaisilla. Jospa siusta tulisi erilainen, jos siut synnytettäisiin uudelleen.

   • Hannu Musakka

    Ai niin, siehän taidatkin olla ihan nobelisti, kun noin terävästi kirjoittelet. Ei siinä mitään, pane paremmaksi. Sillähän sie ongelmasta selviät! Vaihda edes positiivisempi nimimerkki, vaikka ”kuminauhalla trapetsitaiteilua”.

 • Miesie

  Onneksi et opeta nykyajan lapsia tai nuoria, jos olet heidän parissa joskus oikeasti ollut. Ei tuolla viha-asenteella pitkälle pötkittäisi. Kirjoituksesi -ja vastauksesi ovat lapsellisia ja typeriä. Ei ainuttakaan fiksua tai rakentavaa keskustelua. Huomaa että Savon SanomIin pääsee blogistiksi kuka tahansa. Ei tarvita älyä, eikä koulutusta.

Kommentointi on suljettu.