Totuus esiin: Mitä tapahtuu maankuoren sisällä?

Ilmaston muutos lienee tosiasia tai sitten ei. Onhan näitä erilaisia vuosia eletty jo vuosituhansia, vaikkei kaikista liene tilastojakaan verrattaviksi.

Sitä en väitä, etteikö kaikkiin sellaisiin asioihin pidä puuttua, joilla on vaikutusta maapallon ympärillä olevaan ilmakehään. Tilanteet vain kuumenevat, asioita tuodaan esille hyvin yksioikoisesti. Joku keksii ratkaisuksi sähköllä toimivan auton ja sen myötä sitten kaikkia heitä, jotka käyttävät totutusti bensiiniä tai dieseliä, syytetään kurkkusuorana kaiken pahan tekijöiksi. Yhtä lailla myös mökkejään ja asumuksiaan puulla lämmittävät syyllistetään samoin, kuten muuan tutkija väitti kivenkovaa, että pienhiukkaset ovat aiheuttaneet tänä vuonna Suomessa jo 200 ihmisen kuoleman!? Puun polttaminen on siis näköjään rikollista toimintaa, vaikkei tuo tutkija tuo seikkaperäisesti esille, missä tilanteessa nuo kuolemantapaukset ovat sattuneet ja miten ne ovat todistettavissa.

Väittäähän aina voidaan milloin mitäkin ja mistäkin, mutta ne vastineet ja todistusaineiston tuominen julkisuuteen ei aina onnistukaan.

No, nyt sitten varsinaiseen ajatukseeni:

Mitä tapahtuukaan maan kuoren alla, maapallon ytimessä sellaista, jotka saastuttavat ilmakehää ja hengitettävää ilmaa ja mihin ihminen ei toistaiseksi, älykkyydestä ja älypuhelimesta riippumatta, ole löytänyt ratkaisua?!

Nimittäin vuosittainhan tapahtuu mahtavia ja hallitsemattomia tulivuorenpurkauksia, jotka nostavat ilmakehään valtavia määriä saasteita, pienhiukkasia. Sitten tänä talvena jossain päin Arabian niemimaata olevalla merellä tapahtui valtavia kaasupurkauksia maan uumenista. Eri puolilla maailmaa syntyy valtavia myrskyjä salamoineen, jotka sytyttävät hallitsemattomia metsäpaloja ympäriinsä.
Noista kaikista syntyy valtava määrä pienhiukkasia, eikä tuo maapallon älymystö tee muuta kuin ratkoo ristisanatehtäviä ja syyttää bensa- tai dieselautoilijoita ilmakehän saastuttamisesta. Siinä saavat myös polttopuilla lämmittäjät osansa.

Entäpä sitten, kun tai jos maapallon uumeniin syntyy uutta öljyä, jota ei sitten pumpatakaan pois?!
Sitä vain syntyy uutta ja uutta. Miten käyttäytyy maankerrokset siinä vaiheessa, kun öljy alkaakin hallitsemattomasti purkautua milloin milläkin tavalla syvyyksistä ilmakehään ja tähän maankuoren päälle. Mitä sitten tapahtuu?

Näitä asioita ei kukaan, toistan, EI KUKAAN ole kertonut, mitä tapahtuu ihmisille ja elämälle tässä viimeksimainitsemassani tilanteessa!
Miksi eivät ole kertoneet? Epäilen, etteivät tiedä itsekään. Ja siitä huolimatta ollaan vaatimalla vaatimassa ihmisiä lopettamaan puilla lämmittämisen ja fossiilisten polttoaineitten käytön! Tämä ei ole oikein!

Entäpä vielä, jos palaan noihin kaasupurkauksiin. Eikö olisi kaikkien etu saada nuo kaasupurkaukset käyttöön, jalostaa ne jatkokäyttöön puhdistettuna, ettei purkausten mukana tulevat pienhiukkaset saastuttaisi enempää ilmakehää ja hengitettävää ilmaa.

Sanonkin kaikille, jotka pitävät itseään tiedemiehinä tai tieteentekijöinä: KESKITTYKÄÄ OLENNAISEEN JA LOPETTAKAA NÄPERTELY EPÄOLENNAISISSA ASIOISSA!

Mikään ei ole turhaa, sitähän en väitäkään, mutta mielestäni pitää ensisijaisesti keskittyä niihin asioihin, jotka eniten aiheuttavat maan ilmakehän saastumista. Autot ja puunpoltto eivät ole lähelläkään sitä tilannetta.

Sähköautot ovat ihan naurettavia – aivan hömppäjuttuja. Muutama kortteli ajetaan ja sitten taas töpseli seinään muutamaksi tunniksi. Eihän tuossa ole mitään järkeä. Ainoastaan autojen valmistajat hyötyvät siitä, rikastuvat hyväuskoisten kustannuksella. Samoin hybridiautot – leluja nekin. Pari korttelia sähköllä ja sitten bensa- tai dieselhanat auki ja taas ajetaan kuten ennenkin.

Kaikenlisäksi poliittiset päättäjät miettivät keinoja siihen, että Suomessa on liian paljon vanhoja autoja, jotka ovat kaikkeen saastumiseen syyllisiä. Itsehän ovat päästörajat keksineet. Miksi eivät niitä kiristä, jos kerran on valta ja voima?!
Autot eivät ole kertakäyttökamaa, eikä yli 15 vuotta ajettu ja asiallisesti hoidettu ajoneuvo ole suinkaan mikään ylivanha, vaan vasta parhaimmillaan. Tuollainen kerskakulutus, mikä vallitsee elämän muilla alueilla, mm. kodin tekniikan tai vaatetuksen kohdalla, ei kuulu autoilun kehitykseen, eikä sen vuoksi joka vuosi tai muutaman vuoden välein kenelläkään ole varaa jatkuvasti uusia autoaan. Lopettakaa jo viimeinkin tuollainen lässytys.

Joku sanoikin miulle jokin aika sitten mielestäni hyvin: ”Kun piättäjät lopettaesivvat ne p.skapuhheensa, muapallon ilmakehä puhistuis jo vuuvvessa palajon enemmän kuin millään muulla tavoen!” Ja se varmaan pitää paikkansa.

Soromnoo!