Musta aukko on mahtava tavaratalo?

Tieteilijät suuntaavat kaukoputkiaan kauas tulevaisuuteen, kohti taivasta ja sitä kuuluisaa Mustaa aukkoa.

Mikähän tällainen olio on kuin musta aukko? Onko yksi osoitus siitä aiemmin kuultu Bermudan kolmio, missä laivoja katosi takavuosina? Onkohan se Kaukoidän lennolla kadonnut kone tuolla kolmiossa, joka on meressä oleva aukko, valtava imuri, joka salaperäisyydestään on mertenkulkijoille ylipääsemätön paikka.

Tuli tässä mieleeni, kun kotioloissa tavaroita häviää milloin minnekin, eikä mistään löydy. Onkohan tuo kuuluisa Musta aukko sittenkin paljon lähempänä kuin kaukoputkien tavoitettavissa vai minnekä ne tärkeät asiat joutuvat.

On se melkoinen käytettyjen tavaroitten tavaratalo tuo Musta aukko – Black Break. Sinne kun pääsisi penkomaan, niin mitä kaikkea mielenkiintoista sieltä löytyisikään. On pidetty itsestäänselvänä, että maapallo on ainoa järkevien olioitten temmellyskenttä, mutta taitaa olla vain kuin hyttysen pieru tunturissa.

Se, mikä on ihmeellisintä, niin kuu kiertää ajallaan, aurinko lämmittää tavallaan, maa kulkee samalla kiihtyvällä nopeudella maailmankaikkeudessa täsmällistä nopeutta ilman, että tarvitsee edes huolestua siitä, jos vauhti yllättäen loppuukin. Ei taida niin käydä ainakaan lähivuosina tai mistä sen tietää.

Kun joku asteroidi kulkee läheltä maapalloa ja jotkut pelkäävät sen sattuvan törmäämään maahan, niin ilmeisesti sellaista pelkoa ei ole, koska välimatka on vajaat 2 miljoonaa kilometriä ja seuraavan kerran se ilmestyy kaukoputkien näköpiiriin 300 vuoden päästä. Jos tämä tuleva kerta pilviverhosta johtuen jää näkemättä, niin pitänee varautua sitten paremmalla ajalla seuraavaan kertaan. Tuo tieto tuli niin äkkiä, etten ole vielä ehtinyt päättää, millaisen kaukoputken hankkisin. Kiikarit ovat, mutta ne eivät taida riittää.

Mustaan aukkoon on saattanut hävitä jo avaruusaluksiakin, satelliitteja, elektronista romua, kiviä, asteroideja, lentokoneita ja niitä kuuluisia ”sukkia, vaatteita, kirjoja, puhelimia, autonavaimia, kenkiä jne.” Vai onko joku vain piilottanut tai vienyt kirppiksille kaatopaikoista puhumattakaan. Jonnekin ne vain aina häviävät. Epäilen kuitenkin Black Breakia – Mustaa aukkoa.

Tai … oikeastaan sehän on paljon lähempänä ja näkee ilman kiikaria: Musta jätesäkki. Sen kun avaa, niin siinähän se kuuluisa musta aukko on ja sellaisia säkkejä kuljetetaan hävitettäviksi jonnekin, Leppävirralle tai minne tahansa. Siellä on mustien aukkojen sulatusuuni. Nythän se miulle vasta selvisi. Heureka!

Jätä kommentti

*