Näin väitän: Suomi on jo tason saavuttanut

Ovatko maailmankirjat sekaisin, kun nyt tulee lunta tai rakeita keskellä kesää ja varsinkin sellaisilla alueilla, kuten Meksikossa?
Ei, maailmankirjat ovat juuri siten kuin ne juuri tänä päivänä on tarkoitettukin olemaan. Ihminen ei pysty niitä säätelemään.

Luonto elää omaa rytmiään ja kun kaikki vaikuttaa kaikkeen, oli se sitten Amerikoissa tai Kiinassa, niin sillä ei ole merkitystä. Ilmakehässä kaikki sekoittuvat ja tilanteet vaihtelevat kaikkialla maailmassa.

Miksi? Siksi, koska maapallolla on elämää enemmän kuin esim. 100 tai 1000 vuotta sitten. Ihmisiä, kaikki muu kehitys liikenteestä ja elämisestä, on aivan eri tasolla kuin joskus aiemmin.

Tai kukapa sen lopulta tietää, millaista elämä on ollut esim. 5000 vuotta sitten. Ei kukaan. Siitä vain on arvailuja, ei muuta.

Lappeenrannassa muuan haastateltu tämänpäiväisestä raesateesta mainitsi, että ”ei muista koskaan aiemmin olleen tällaista yhtenäkään kesänä”.

Minkä ikäinen tuokin ihminen on, niin se on todellakin lyhyt aika maapallon historiassa, eikä näin ollen ole muuta kuin yksi kokemus lisää. Siis jatkossakin voi olla tai olla olematta tai tulematta raesateita tai lunta kesäkuussa.

Kun ei ole eletty juuri tätä hetkeä koskaan ennen, ei voida myöskään tietää, millaista säätä tai millaisia kelejä on luvassa esim. yhden, 10, 20, 50 tai 100 vuoden päästä samana päivänä eli 1.heinäkuuta.

Tehtiin maapallolla sitten kuinka täysremonttia saastuttamisessa tai sen vähentämisessä,ei tämä telluksemme kovin merkittävästi hetkahda suuntaan tai toiseen.

Mutta … kun tiedetään pahimmat saastuttajat, niin miksei niihin asioihin puututa?! Eivätkä ne suinkaan ole henkilöautot tai autoliikenne yleensäkään, ainakaan Suomessa. Kyllähän ne ovat tuolla merillä tai ilmassa, jotka suurimmat muutokset aiheuttavat teollisuudesta puhumattakaan.

Suomessa on jo nyt ajoneuvoilla niin tiukat päästövaatimukset, ettei niitä kiristämällä vaikuteta käytännössä yhtään mitään päästökertymiin. Sen vuoksi on täysin tarpeetonta hillittömällä vauhdilla koettaa muuttaa autokantaa sähköiseksi, sillä sekään ei ole ongelmatonta. Vaikka kuinka kuvitellaan, ettei töpseli seinässä saastuta, eikä sähköllä kulkevat ajoneuvot. Se on vain yksi asia.

Jos bensiini- tai dieselkäyttöiset autot saastuttaisivat Suomessa, niin täällähän pitäisi olla massiiviset pakokaasupilvet kaikkialla. Miksei niitä näy eikä ole?

Jos Suomi haluaa olla kaikessa edelläkävijänä, sinänsä hieno asia, niin siitä kärsivät ensisijaisesti vain suomalaiset. Edelläkävijän on esitettävä nyt EU-johtajana kaikkialle maailmaan samanlaiset päästötasot ja -arvot kuin mitä täällä on tällä hetkellä.

Se riittää, eikä muuta tarvita. Ilmakehä alkaa puhdistumaan. Olemattomalla pienpolitikoinnilla saadaan paljon pahaa aikaan, pahaa verta ihmisten kesken, kateellisuutta, kyttäämistä jne. josta ei ole muuta kuin haittaa ja ikäviä seuraamuksia.

On aika rauhoittua niin maan hallinnossa kuin yksityiselämässäkin ja odotettava, mitä ympärillä alkaa tapahtumaan. Tehtävä siten kuin tähänkin asti, kenties jätteitten lajittelua lisättävä, mutta siinä se sitten onkin.
Odottavan aika on pitkä, mutta esim. 10 vuotta on maapallon historiassa hyvin lyhyt aika, ”millimoolisekunteja” … vertauskuvaannollisesti. Ei yhtään mitään muuta.