Naisilta vietiin vääryydellä MM-kulta

Eilen illalla oli seurattavaa, vaalit ja naisten MM-finaali. Vaalit menivät kuten menivät ja äänet ratkaisivat, eikä syntynyt tulkintaerimielisyyksiä.

Sensijaan Suomen naisjoukkueelta vietiin vääryydellä ensimmäinen MM-kulta. Ja millaisilla selityksillä se kanadalainen asiaa ilmaisi! Kuitenkin puhui koko ajan sääntötulkinnoista, vaikka tuossa ei pidä olla minkäänlaista mielipidetulkintaa. Vain faktaa, joko maali tai ei. Kentällä olleitten tuomareitten mielipide oli selvä: Suomi teki voittomaalin jatkoajalla.

Sitten astuu kehiin videoita pläräävä kanadalainen, joka väittää olevansa tietoinen kaikesta, mitä jääkiekkoon liittyy. Sensijaan hän kuitenkin puhuu vain ja ainoastaan tulkinnasta, eikä selkeästä faktasta.

Hän nimittäin määrittelee, ”ettei hänen mielestään Jenni Hiirikoski riittävästi halunnut estää kontaktia USA:n maalivahtiin!”
Siis tuo asiantuntija vain kuvittelee tuon tilanteen, mutta kentällä olleet tuomarit olivat varmoja, että Suomi teki voittomaalin. Siinä tilanteessa ei ollut pienintäkään epäselvyyttä. Siis aivan naurettava kanukki!

Suomen Jääkiekkoliiton miehet taas valittelevat sitä, etteivät voineet tehdä protestia! Miksi eivät?! Käsittämätöntä, vaikka jotkut mielipidesäännöt jossain mielessä olisivat estäneet, heidän olisi ehdottomasti pitänyt astua keskelle kehää, olla siellä niin kauan, että asiaan saadaan fakta, vedenpitävä päätös, eikä mitään tulkintaa yhden videopelaajan näkökulmasta.

Kalervo Kummola oli vähän tormakampi ja vie liiton varapuheenjohtajan ominaisuudessa asian muutoskeskusteluun. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, muutos tapahtuu.

Mutta, mutta … hänen olisi pitänyt jo eilen mennä kaukaloon, laittaa jätkät seinää vasten, eikä lopettaa sitä asiaa, ennenkuin tuo vääryys olisi korjattu ja Suomen naiset olisivat saaneet kultaiset mitalinsa pelatun ottelun ja tehtyjen maalien perusteella.

Mitä se auttaa, jos joskus sitten, jos muistaa, sanoo jotain ja sitten hymisee, jos ei saakaan tahtoaan läpi.

Tämä asia on niin kauan keskeneräinen, kuin Kummola ja Suomen Jääkiekkoliiton johto menee päämajaan, istuu siellä niin kauan, että naisten MM-kisojen vääryys on oikaistu. Ovat siellä niin kauan, eivätkä suostu lähtemään pois!

Johan nuo miehet ovat vätyksiä, jos eivät pysty oikaisemaan kaikkien näkemää vääryyttä ennen seuraavia kisoja! Menkää ja tehkää se! Silloin teitä arvostetaan kaikkialla. Muuten voitte suosiolla jättää paikkanne kaikessa jääkiekkoon liittyvissä asioissa. Olette vain miehenkuvatuksia, ette muuta!

Ja ennen kuin miesten MM-kisat käynnistyvät, tuo mitaliasia on saatava ratkaisuun. Tahdosta se on kiinni, ei muusta!

Kommentit

  • plokkariukki

    Elä Hannu mitä, saihan Suomen naiset Kanada-matsissa samalla tavalla lahjan tuomareilta kun ne eivät nähneet kanuskien tekemää maalia. Ikäviä tällaiset tulkinnat ovat varsinkin häviäjän puolelta katsottuna. Sama näissä vaaleissa, saadaan mitä ansaitaan, parempi voittaa, reilusti tai sitten vilungilla.

Kommentointi on suljettu.