Oikea joukkue voitti nyt … entä ensi kaudella?!

Mielenkiintoista oli seurata jääkiekon SM-finaaliotteluita Kärppien ja Tapparan välillä.
Kärpät voittivat runkosarjan, mutta siitä huolimatta ”asiantuntijoina” toimivat pitivät Tapparaa ennakkosuosikkina ja vahvana mestaruuden uusijana. Niin vahvana, ettei Kärpille annettu pienintäkään mahdollisuutta voittaa … ainakaan mielipiteitten ja ennakkolausuntojen pohjalta.

Ei edes silloinkaan, kun Kärpät johtivat 3-0 finaalipelejä. Siitä huolimatta kaikki MTV Sportin uutiset kertoivat vain, kuinka ”Tappara vahingossa hävisi” tai ”ei saanut parastaan irti” tai tai tai … Valtavaa selittelyä MTV:n studiossa, kuinkä väärä joukkue johtaa finaalisarjaa.

Arvata saattaa, kuinka tuollaiset uutiset suorastaan hymyilyttivät, kun etelän miehillä ei riittänyt montaakaan positiivista sanaa Kärppien menestykselle.

Ja ennen tämäniltaista ottelua, voitot Kärpille 4-2, ”asiantuntija” Sihvonen levitteli mielipiteitään siihen malliin, ettei Kärpillä ole sanansijaa, vaan että Tappara tulee parempitasoisella joukkueellaan historiallisesti neljään peräkkäiseen voittoon. Sitä hän suorastaan tyrkytti.

Onneksi ei niin käynyt, sillä yhtään ottelua ei ole koskaan ja missään voitettu pelaamatta ja vain kuuntelemalla ”asiantuntijoitten” mielipiteitä!

Eikä siihen mestaruuteen tarvittukaan kuin se yksi maali, yksi maali enemmän Kärpillä Tapparan nollaa vastaan. Vain yksi maali riittää voittoon vastustajasta ja se tulee vain pelaamalla eikä suunsoitolla.

Hieno sarja kaikkineen, mutta oikea joukkue voitti. Sama, joka voitti runkosarjankin. Ja Virolaisen Jussia mukaellen: ”Pelit on pelattu ja pulinat pois!”

Onnitteluni Kärpille Suomen mestaruudesta. Uusi kausi odottaa, mutta ennen sitä ansaitut juhlat ja lepoa rankan kauden jälkeen. Mitä sitten tapahtuu kaudella 2018-19, niin sekin pitää pelata loppuun saakka, silloin sen vasta tietää. Joko on KalPan vuoro, määttiijjä! Vaikkapa olisikin Samin porukan vuoro nostaa maljaa! Pidetään peukkuja!