Olin väärässä, taso on vielä kaukana!

Tuossa aiemmassa kirjoituksessani väitin, että Suomi on tasonsa saavuttanut ilmasto-asiassa. Ehkä näin on, muttei aivan kaikessa kuitenkaan.

Tämänpäivän uutiset kertoivat Helsingin suunnalta järkyttävää kieltään täysjärkisten ihmisten siivottomuudesta ja luonnon kuormittamisesta.

Eikö ne koskaan opi?! Mitä ilmeisimmin ei.

Aiemmin on puhuttu vapunviettäjien Ullanlinnanmäelle ja puistikoihin jätetyistä valtavista jätekuormista, mutta nyt, niin hyvä asia kuin tuo Pride-juttu lienee ollutkin, niin se mennään pilaamaan sillä, ettei jakseta edes omia roskiaan viedä mennessään.

Mihin ne voimat sillä välillä hävisivät? Ei pidä lähteä marssille, jos väsyy niin, ettei olemattoman painavia jätteitä jakseta kuljettaa takaisin ja asianomaisiin paikkoihin.

En ymmärrä tuollaisia surkimuksia, jotka noin käyttäytyvät. Ressukoita vailla minkäänlaista arvostusta. Yhtälailla tässä Pridessä kuin ”älymystön” vappuriehoissa.

Muuten Suomi kävisi mallimaaksi monessa muussakin asiassa, mutta tuo roskaamisvimma on sairasta. Vain henkisesti sairaat ihmiset jättävät tuollaista jälkeä. Muuta kuin psykiatrista hoitoa en voi suositella. Laitoshoitoa pahimmille, jotta asia menee perille.

Älkää enää toiste pilatko hyviä asioita. Menkää kuntosaleille ja hankkikaa kotiinne sellaisia kuntoiluvälineitä, joitten käyttämisestä voimat kasvavat sen verran ja niin paljon, että jaksatte viedä olemattoman painoiset roskat asianmukaisiin paikkoihin.

Ikävä kyllä on samalla tuotava esille käyntini Norjassa, Altassa, missä näkyy olevan samanlainen meno päällä, joten ei suomalaiset kuitenkaan aivan yksin ole jätevuoria kasaamassa tienvarsiin ja luontoon.

Siitä huolimatta suomalaiset Suomessa saavat korjata ryhtiään ja parantaa tapojaan, kenties se sama tapa tarttuu muihinkin.

Kommentit

 • Eino J. (maallikkona)

  Niinpä,
  mainitsitkin jo eri ulkoilmatapahtumia nimeltä, joiden jäljiltä tuppaa jäämään roskia. Astioita on ilmestynyt lisää esim. Kuopion Torille, mutta viikonloppuisin Tori on ollut joskus aamuisin kuin kaatopaikka. Siivouskone ajeleekin jo heti aamutuimaan.

  Ylinopeutta ajava on erään artikkelin mukaan ylimielinen. Tavat ovat kohentuneet, mutta ilmeisesti sama mieliala vallitsee meissä kun heitämme jätteitä luontoon / kadulle.

  (Pohdin roskaamisaihetta takavuosina Kiltti kukkaro -postauksessani, kannattaisi pitää roskapussi aina mukana! varoilta.)

 • Hannu Musakka

  Tuo siun ajatuksesi roskapussista on todella hyvä, kunhan vain ottautuisivat ihmislapset asiaan. Päällyspaperi tai muu on aina vain tarpeeton, kun sitä ei voi syödä. Sen vuoksiko se heitetään menemään ajattelematta nokkaansa pidemmälle?
  Otin nuo pari tapahtumaa malliksi, kun ovat aina vuosittain esillä ja samassa yhteydessä. Kenties tuon marssin aihe vain muuttuu, mutta jälkiseuraukset ovat samaa tasoa.

Kommentointi on suljettu.