Olut eli bisse ei ole urheilujuoma!

Tavantakaa saa lehdistä lukea ja tv-haastatteluista kuulla, että ”ottelun jälkeen on saatava pari bisseä!” En ymmärrä moista lausuntoa.
On sitten kyse autourheilusta, jääkiekosta tai jalkapallosta, niin olut ei ole minkään arvoinen nautintoaine kyseisten tapahtumien jälkeen.
Aikuisurheilijoitten tulee näyttää esimerkkiä lapsille ja nuorille ja jos suureen ääneen kailotetaan, että ”nyt tekee bisse tai olut gutaa”, niin eipä se anna hyvää kuvaa kyseisistä urheilijoista.
Jos vaikka menettekin nauttimaan kuka mitäkin, niin toivon nuo lausahdukset jätettävän pois median haastatteluista.
Lapset ja nuoret saavat aivan väärän kuvan urheilijan motiiveista, jos suorituksen jälkeen mennään kapakkaan nauttimaan olutta.

Toki on alkoholitontakin olutta, mutta kuinka moni lapsi tai nuori sitä ymmärtää. Tuskinpa moni, vaan ajatus kulkee alkoholipitoisten juomien suuntaan.

Toivon, että otatte vakavissanne tämän asian, jos haluatte todellakin olla esimerkkeinä lapsille ja nuorille.

Viimeksi tuon asian ilmaisi jalkapallon maajoukkueen maalivahti Lukas Hradetcky, kun hän mainitsi tarvitsevansa ottelun jälkeen jano- ja rentoutusjuomaksi bisseä.

Urheilu on urheilua, sen pitäisi olla päihteetön, raitis ja terveellinen elämäntapa, johon ei alkoholi eikä sen paremmin tupakka, nuuska eikä muutkaan huumeitten kaltaiset piristeet kuulu.

Sanon vielä: jos käytätte, niin jättäkää ainakin julkisuudesta maininnat pois. Tehkää sitten mitä tahansa, vaikka pönttö täyteen joka ilta ja yöt aamuun saakka. Se on teidän asianne, mutta jos haluatte menestyä urheilijoina ja haluatte seuraajia, niin ääneen niitä ei tarvitse tämän koommin lausua.