Parasta koulussa on loma?

Tämän päivän uutisissa kerrotaan kyselystä, mikä olisi paras loma-aika ja milloin koulu tulisi aloittaa.

Mie en edelleenkään sitä ymmärrä, miksi vanha ja hyväksi havaittu käytäntö, että koulu alkaa 1.9. ja päättyy keväällä 31.5., muutettiin sellaiseksi, että koulu voi alkaa milloin tahansa syksyllä, mutta kuitenkin sen lain mukaan pitää päättyä toukokuun lopussa tai kesäkuun ensimmäisen vajaan viikon lauantaina

Tämä on todella ihmeellinen käytäntö. Kenen päästä tuokin lienee? Onko se tullut silloin, kun entisestä kansakoulu-ajattelusta siirryttiin peruskouluun?

Koulupäiviä joka tapauksessa kertyisi aivan riittävästi, joten nykykäytäntö joutaisi romukoppaan ja vanha kehiin uudelleen. Ei siinä pitäisi olla mitään epäselvää. Onko vain niin, että nykyinen ministeri ei sitä hyväksy, kun elokuu olisi sopivaa aikaa mm. marjametsään, kesäisten päivien loman viettoon ja kun syksyn koleat ilmat alkavat, silloin on mukava majailla sisällä sen, minkä kelit edellyttävät.

Nyt vain vauhtia kinttuihin ja aloitetta viemään eduskuntaan. Varmasti äkkiä tuollaiset 100 000 nimeä saadaan mukaan, joten he, joille asia on tärkeä ja ajankohtainen, lista nettiin ja liikkeelle. Mikään ei hetkessä muutu, mutta tämä voi muuttua jo vuoden-kahden sisällä.