Peräpukamat kohta suussa, periaatteessa?

Sote ja maakuntamalli jaksavat puhuttaa Eduskunnassa. Huolestuttava piirre, sillä siitä voi seurata kiusallista vaivaa pahempi juttu: kun riittävän kauan jaksaa p …aa työntää suusta ulos, niin peräpukamat siirtyvätkin suuhun, kuten entisellä miehellä. Se se osaakin olla kipeä ja kauan. Syntyy tuskallinen tilanne, kun pitäisi puhua ja tuomita toisia, eikä oikein kärsisi. Veri ja sylki lentävät keskenään sekoittuneina, eikä tahrat lähde vaatteista mihinkään. Saati, jos vielä suu vaahdossa puhuu, niin siitähän kärsivät kaikki kahden metrin säteellä olevat.

Ja kun toiset siellä periaatteessa ovat vastaan ja jopa omia periaatteitaan. Mikä se sellainen periaate on, että periaatteessa ollaan vastaan ja näytetään sellaisia todennäköisyyslaskelmia, ettei mikään voi onnistua?!

Hylätkää sellaiset periaatteet ja keskittykää olennaisiin kysymyksiin. Tässä malli, jonka aikanaan Antti ”Antero” Rokka lausui Tuntemattomassa häntä kiusanneelle upseerismiehelle: ”Mie teen sen, mikä sovass’ pittää, mut kivvii mien ala laittelemaa siu polkujes varsii, uso se!”

On siis erotettava olennainen epäolennaisesta. Tässä vaiheessa olennaista on se, ettei ole mitään sellaista uutta systeemiä käytössä, joka ontuisi tai ei toimisi. On vain nykyinen systeemi, joka halutaan uudistaa. Kaikki todennäköisyydet ovat epäolennaisia, sillä ei mitään voi tuomita huonoksi, ennenkuin järjestelmät, sote ja maakuntamalli ovat käytössä.

Lakatkaa tuhlaamasta kallista aikaanne. Yhteiskunnassa on paljon tärkeämpiäkin asioita parhaillaan menossa, keskittykää niihin ja antakaa hallituksen hoitaa ne asiat voimaan, mitkä ovat hallitusohjelmassa. Sen jälkeen voitte alkaa uudelleen tuon p…n puhumisen, kun olette pystyneet osoittamaan, ettei systeemi tietyltä osin toimi tai ei tulekaan säästöjä ja niin edelleen. Ennen sitä voi käyttää aikaansa ja arvovaltaansa vain vääriin asioihin eli epäolennaisiin.

Suomalaisessa yhteiskunnassa ei ole varaa tuhlata rahoja yhtään jonninjoutaviin asioihin, sillä siitä on merkkejä ilmassa. Jo pelkästään valtion velka on monikymmenkertaistunut vuosien aikana edellisten hallitusten ansiosta tai johdosta. Ja silloin oli päättäjinä niin vihreät kuin joku muukin nyt oppositiossa oleva. Miksi piti kasvattaa valtion velkaa vain sen vuoksi, että puolueen äänestäjäkuntaa pidettiin tyytyväisinä?! Se on siellä taustalla aina: pelko siitä, että puolueen suosio laskee, eikä saadakaan niin ja niin montaa kansanedustajaa tai päästä hallitukseen. Siitähän tässä kaikessa on kyse! Lopettakaa valehtelu muille, itsellenne saatte valehdella vaikka kuinka, mutta muille suomalaisille on turha enää valehdella.

Rehellisyys maan perii, eikä todennäköisyyslaskelmat. Teot ratkaisevat, eikä tyhjät puheet! Tyhjän saa pyytämättäkin, ei siihen tarvitse aikaansa kuluttaa.

Siis, mistä aloitin: On syytä olettaa, että Eduskunnassa on tällä hetkellä todennäköisyyslaskelmien mukaan aivan liian paljon tyhjän eli p…n puhujia ja on pelko, että peräpukamat ilmestyvätkin suuhun sen perinteisen paikan asemesta. Se jos mikä on sitten pahempaa, mutta pukamat ovat seurausta tyhjistä periaatteellisista puheista. Ei muusta.

Kommentit

  • Luksan Kalle

    Tiesitkö, että on kaksi kirurgista toimenpidettä ylivoimaisesti ylitse muiden ja vain aniharvat huiputkaan eivät siihen juurikaan pysty. Leikata nielurisat alakautta ja peräpukamat yläkautta.

    • Hannu Musakka

      Olisipa mielenkiintoista nähdä tuollaisetki operaatiot. Tuo Eduskunnan nykyinen puhemylly muistuttaa kovasti tuollaista akrobatiaa, periaatteessa. Kuvitellaan enemmän kuin osataan ja sitä sitten pidetään totena.

Kommentointi on suljettu.