Perusteeton kilometrivero, kertakaikkiaan!

Taas ovat vetäneet esiin, että ajoneuvojen käytöstä pitäisi maksaa erillinen kilometrivero! Todella köyhää ajattelua ja niin yksinkertaista, ettei voi kuvitella Eduskunnasta noin tyhjiä päitä löytyvänkään. Olen ollut väärässä, näköjään. Löytyy sieltä.

Kun polttoaineenverossa jokainen motoristi maksaa veroa esimerkiksi bensalitran hinnassa 0,7596 € ja liikuttaa autoa sitten tai ei, niin tuo vero pitää maksaa. Kun lähtee liikkeelle ja tankki tyhjenee, niin taas veronalaista polttoainetta tankkiin. Jos käynnistät ajoneuvon ajamatta metriäkään, niin vero kilahtaa valtion kassaan. Kun lähdet liikkeelle ja tankki alkaa vajuamaan, niin mittarille vain ja uutta veronalaista tuotetta tankkiin. Siinähän se kilometrivero tulee maksettua.

Kysehän taitaa ollakin siitä, että kun sähköiset ajoneuvot tuovat loven valtion kassaan, niin polttomoottorien käyttäjiltä suorastaan kiristetään lisää rahaa, jotta tuo vaje tulee täytetyksi.
Tuossa asiassahan pitää toimia päinvastoin: sähköajoneuvot on laitettava kilometriverolle aiheuttaessaan tuon vajeen. Sitten kun tai jos kaikki ajoneuvot Suomessa ovat sähköistyneitä, niin silloinhan tuo kilometrivero täyttää sen massin, mihin rahaa kerätään. Ei siihen mitään muuta tarvita.

Taitaa olla niin, että suuri osa kansanedustajia pitää laittaa kiertoon, jos todella ovat sitä mieltä, että polttomoottorin omistajat yksinomaan pitää laittaa maksumiehiksi.

Kaiken lisäksi se massiivisen valtava polttoaineverotuotto ei menekään tiestön ja liikenneväylien kunnossapitoon, vaan sitä käytetään vaikka AKT:n aiheuttamien valtion menojen paikkaamiseen.

Järki käteen Eduskunnassa. Olette kansalaisia ettekä itseänne varten siellä. Suomen kohdalla ilmaston muutos ei ole kiinni ajoneuvokannasta, vaan muualta tulevista vaikutteista. Katsastukset pitävät huolen siitä, että ajoneuvokanta ei saastuta ilmastoa Suomen kohdalla enempää kuin itkikan ulosteet Atlantilla.

Onko koulussa opittu laskutaito noin heikko kansanedustajilla, että vain polttoainetta käyttävien ajoneuvojen omistajat ovat valtion talouden pelastajia, muitten ei siihen urakkaan näköjään tarvitse osallistua.

Kommentit

  • Pentti

    Menikö perille, tavattiin kysyä, kun koetettiin selostaa kuuntelijalle jokin juttu, joka oli outo ja epäselvä.

Kommentointi on suljettu.