Piiloon P-alkuiset paperit autossa

Pysäköinninvalvonta on päätynyt yrityspohjaiseksi. Kaikenkarvaiset yritykset haluavat tehdä bisnestä tulkitsemalla kaikkia mahdollisia asioita ja tilanteita itselleen eduksi. Raha lämmittää ja bisnes pyörii.

Viime päivinä on ollut uutisia lehdistössä, kuinka mielivaltaisesti nuo yritykset ja yritysten johtajat toimivat. Lakimieskoulutus eli tuomari nokkamiehenä osaavat tulkita lakia itsensä kannalta edullisesti, mutta autoilijaressukan kannalta epäedullisesti.

Jos autossa on esim. P-kirjain alkuisella näkyvissä vaikka penkillä jokin lappu, niin siitä vetävät johtopäätöksensä: ”Ahaa, tuollahan on toinen P-kiekko, nyt vain sakkolappu ikkunaan. Kas, kun yritti hämätä tuolla ikkunassa näkyvällä. Saatiinpa kiinni moinen valehtelija!”

Kannattaa laittaa piiloon kaikki P-alkuiset ja sattumoisin vaikkapa siniset laput, kun ei koskaan tiedä, onko parkkipirkko käynyt iskemässä ja tehnyt mielestään tuhannentaalan löydön.
Samaten, ei kannata olla ollenkaan varma siitä jos auto on omassa ja taloyhtiön luvallisessa parkkiruudussa. Sakottaja iskee vuorenvarmasti ja syyttää luvattomasta pysäköinnistä.

Kolmas tapaushan oli Helsingin suunnalta, kun autoilija oli jättänyt autonsa paikkaan, missä ei ollut minkäänlaista kieltoa pysäköinnistä, ei edes keskentekoisen kaava-alueen suunnittelupapereista käynyt ilmi, ettei pysäköinti ole luvallista tai luvatonta.

Nyt näkyvät iskeneen Kuopion viimeisimpään peräkylään, Juankoskelle. Rajoituksia rajoitusten perään kaikissa mahdollisissa tai mahdottomissa paikoissa. Lienevätkö iskeneen jo yksityispihoihinkin, jos ei ole P-lappua ikkunassa, varmaankin!? Näkyvät olevan niin virkaintoisia ja jos vaikka mitä. JÄRJENKÄYTTÖ ON EDELLEEN SALLITUA MYÖS LAKIMIEHILLE!

Muistan, kun Riistavedelle tuli koulujen ja palvelutalojen pihoihin kyltit ja että kiekko pitää laittaa näkyviin. Niistä käytiin melkoisia taisteluita ja pysäköinninvalvonnan esimies käyttäytyi kuin herra ja hidalgo. Luki lakia kirjasta OMAN sovellutuksensa mukaisesti. Miten kävi? Autoilijaressukat tietenkin hävisivät!

Onkohan tuolla esimiehellä sellaista kuin maalaisjärki? Ilmeisesti ei ole. Kaupungissa vuokra-asunnon lokerossa kasvaneena ei edes koskaan liene ajanut Kuopion toria kauemmas, ilmeisesti ei edes omista autoa, vaan 25-vaihteisen polkupyörän. Lieneeköhän siinä muuten valoja vai käyttääkö myrsky- tai kynttilälyhtyä?

On jo korkea aika kouluttaa lappuja kirjoittavat sakottajat tehtäviinsä ja on korkea aika selvittää maanomistajan kanssa lupa-asiat pysäköinnistä. Niin kauan on vanha käytäntö voimassa, kunnes toisin sanotaan ja kunnes vakituisesti autojaan paikoissa pitäville tiedotetaan asiasta. Lapun voi laittaa tuulilasiin pyyhkimien alle aivan samoin kuin sakkolapunkin.

Sanoihan tuo pysäköinninvalvonnan esimies, ettei heille kuulu informoida autoilijoita, heille kuuluu vain rahastaa! Ressukkahan tuo on! Kyllä tiedottaminen kuuluu jos sääntöjä tai tulkintoja muutetaan heidän toimestaan, eikä siihen riitä maakunta-uutisissa ollut lyhyt tiedonanto tai Savon Sanomien sivuilla ollut pieni uutinen. Lappu autoilijalle on ainut hyväksyttävä tapa.

Ainut asia tuossa on se, että kun nämä pysäköinnin valvontayhtiöt toimivat bisnes-periaatteella, niin eihän siihen kuulu inhimillisyys eikä tiedottaminen, vaan voittojen tahkoaminen! Niin se on ymmärrettävä.

Kaaville saakka eivät nuo ressukat uskalla vielä ajaa, kun ei ole sopimuksia. Kunhan vain muistavat sitten tiedottaa, milloin ja miten pysäköinti etenee. Kenties sitten vasta, kun Kaavi liittyy Kuopioon. Sitä saataneen odottaa kauan, näin uskon.

Kommentit

 • Heikki

  Hyvä kirjoitus!

  Jospa Kaavilla ei ole vielä autokantaa pysäköintivalvontabisneksen näkökulmasta riittävästi. Joutuvat odottelemaan aikoja parempia.

  Autoilijoita kyllä körmyytetään yhteiskunnankin toimesta ihan kiitettävästi. On veroa ja maksua niin autosta kuin polttoaineista, pian tienkäytöstäkin. Ja uuden auton valmistus ei ilmeisesti kuluta luonnonvaroja, eikä saastuta, koska autoa neuvotaan vaihtamaan uuteen useammin kuin kenkiä.

  • Hannu Musakka

   Tuo pysäköinninvalvonnan villitys syntyy sitä mukaa kuin kuntia liitetään Kuopioon. Näillä näkymin ei ole ilmeisesti mahdollisuuttakaan liittyä, koska Kuopio ei enää halua köyhiä kuntia mukaansa.
   Kuopiossa on järjestäytynyt pysäköinninvalvonta ja siitä syystä tuo kontrolli on kiihtynyt. Autojahan täällä sikäli on, että lähes joka talossa on ”jonniillaenen rakkine” ihan vain käytännön syistä. Minnekään ei pääsisi, kun pari linjapiiliä käypi kääntymässä, eikä aikataulut sovellu monellekaan. Hyvä näin. Eletään kuin ”helsinginherrain kukkarossa”. :)

 • Tymyydestäsakotetaan

  Ite sain sakon parkissa puijonlaakson nesteen viereisellä paikalla.
  Tullessa näin kun entinen timo timpuri kuvasi autoja, edestä ja takaa.
  Panin kiekon ikkunaan, ja poika oli lähtiessään viskannut takin päälle. Kun tulin autolle oli keltainen kassakuitin näköinen lappu tuulilasissa.
  Elikkä yksyiselle sakotusvirmalle tekee timo töitä, kiertää parkkipaikkoja,pakulla joka näyttää ihan muulta kuin pysäköintivalvojan autolta. Ei siis mitään tunnuksia.

  • Hannu Musakka

   Vahinkoja sattuu. Mie itse kuvittelen ja teen näin: Ikkunassa kiinni oleva pienempi kiekko saa rinnalleen samaan aikatauluun säädetyn isomman, jotta jompikumpi erottuu, kun ei tiedä nykyisin, mikä on sallittu ja mikä ei. Yksityisethän ovat rohmuja ja vahingon sattuessa lakimies laitetaan puolustamaan firman etua, olivat sitten oikeassa tai väärässä. Aina eivät vastaa edes puhelimiin.

 • Ari Niemeläinen

  Kannattaa pysäköidä autonsa näköjään tänne Pieksämäelle, jos ei halua sakkoja tai pysäköintivirhemaksua. Täällä ei näe parkki-Pirkkoja eikä poliiseja sakottelemassa. Joskus sentään ABC:ltä kahvilta voi miekkamiehet löytää. Viime sunnuntaina tapahtui ihme, kirkkoon mennessä ottivat hönkäisynäytteen, miten olisi ariukille käynyt jos sen tekivät kirkon jälkeen, tuli sitä viiniäkin temppelissä maistettua?

Kommentointi on suljettu.