Presidentti elää juuri tässä ajassa

Eduskunnassa on käsitelty perustuslain muutokseen liittyvää asiaa. Muutoksen nopeuttamiseksi Eduskunnassa tehtiin mielipidetiedustelu muutoksen tarpeellisuudesta ja kaikki olivat sitä mieltä, että muutos on tarpeellinen.

Sitten tapahtui jotain, josta erkkikin on hämmästynyt! Sen sijaan, että olisi virallisesti äänestetty asiasta, siirryttiinkin jo hyväksymiseen. Äänestys jäi pois, vain mielipiteet jäivät.

Tähän tilanteeseen oikeutetusti tarttui presidentti Sauli Niinistö. Kyse on Suomen perustuslaista ja sitä ei muuteta pelkillä mielipidemittauksilla, Eduskunnassakaan. Ja vaikka kuinka näytti 200 – 0, niin se oli vain mielipide. Siinä tilanteessa niin asiasta perilläolevat virkamiehet ja Eduskunta tekivät virheen. Tulkitsivat perustuslakia väärin. Heidän tehtävänään ei ole tulkita lakia, vaan mennä viimeisen kirjaimen mukaisesti, vaikka kuinka olisi kiire kahville.

Jopa mie ymmärrän sen, että kaikesta huolimatta se äänestys olisi virallistuttanut muutoksen tarpeen ja olisi vienyt vähemmän aikaa kuin kahvitauko.

Unohtivat sellaisen seikan, mihin Sauli tarttui: Vain äänestyspäätös on laillinen, ei mielipidemittaus.

Nyt on Eduskunnan puhemiehen Paula Risikon oltava jämäkkä, eikä täst’edes yhtään mielipidemittausta tarvitse hyväksyä, vaan selkeä virallinen äänestys. Ei tuossa ole mitään epäselvää.

Kiitos presidentti Sauli Niinistö, että tartuit tähän asiaan jämäkästi! Tekosi oli täysin oikeutettu 100 %:sesti!

Kymmenen pistettä ja papukaija-merkki! Ja kotiin terveisiä!