Rekisterikilpi – liikennemerkki?

Tämänpäiväisessä uutisessa mainittiin, että pysäköinninvalvojilla on lumiharjat sitä varten, että saavat rekisterikilven näkyviin sakottaakseen autoilijaa. Sen verran on heillä oikeus.

Sen mukaan autoilijoilla on velvollisuus pitää molemmat rekisterikilvet aina luettavissa. Tämän on ihan selvää asiaa.

Entäpä sitten tienvarsiin laitetut nopeutta osoittavat liikennemerkit? Jos liikenteessäkulkija sattumoisin ajaa ylinopeutta sen vuoksi, että merkki oli lumenpeitossa, niin se ei kuulemma kelpaa selitykseksi kenellekään. Miksi?

Kuka voi tietää, mitä luminen merkki sisältää? Onko niin, että jokaisen tielläliikkujan velvollisuus on käydä puhdistamassa merkki? Täysin käsittämätöntä ainakin niissä tilanteissa, kun on sakotettu mm. ylinopeuksista.

Eikö tienpitäjällä ja sillä taholla, joka on asettanut mm. nopeutta osoittavat merkit, ole mitään velvollisuutta huolehtia siitä, että merkit on aina luettavissa?

Mielestäni on sen viraston huolehtia, mutta onko koskaan sitä virastoa ja niistä vastuussa olevia henkilöitä sakotettu laiminlyönnistä, jotka eivät omalla osuudellaan puhdista merkkejä. Pahimmillaan ne ovat koko talven, kunnes kevät koittaa.

Haluan nähdä sellaisen oikeusportaan, joka ottautuu tuohon asiaan!

Vasta ajelin viime viikonloppuna Helsingistä ja mm. Lahden ja Mikkelin välillä oli lukuisa määrä nopeusrajoitusmerkkejä lumenpeitossa. Samalla kameravalvonnan pylväitten linssit oli kiilloitettu niin kirkkaiksi, että häikäisi!

Eikö tuo sama taho olisi voitu velvoittaa puhdistamaan myös liikennemerkit vai oliko tarkoituksella jätetty lumisiksi, jotta valtion kassaan enemmän kertyisi sakkotuloja?

Tarkoituksellista huolimattomuutta tienpitäjältä ja lienevätkö poliisi ja tienpitäjä keskenään sopineet asiasta.

Ei voida olettaa mitään, että ”kaikkienhan se pitää tietää, milloin mitäkin nopeutta ajetaan!”
Ei ole uskon asia, vaan kun merkit on puhdistettu, niin sen jälkeen ajettu ylinopeus olisi vasta sakotettavaa, ei ennen.

Tietenkään ei kukaan tielläliikkuja ja kun autoja on jonoksi asti, voi pysähtyä merkin kohdalle, käydä puhdistamassa. Siitähän se soppa syntyy ja ketjukolarit ovat varma asia!

En ole koskaan lukenut sellaisesta syytteestä, missä tienpitäjää olisi syytetty huolimattomuudesta. Aina syy on kääntynyt ajoneuvon kuljettajaa kohtaan. Miksi?

Lienee korruptio, ettei korppi toisen korpin silmää noki! Valtion instanssejahan nuo molemmat ovat: Oikeuslaitos ja Destia vai mikä se lie milläkin hetkellä! Kaveria ei jätetä, etsitään syyllinen muualta! Noin se näkyy menevän!

Haluan nähdä, että tienpitäjä ja ajoneuvon kuljettaja asetetaan tasavertaiseen asemaan lumenpeittämän merkin ja rekisterikilven kohdalla!