Risojen farkkujen mysteeri selvisi

Vuosikausia muodiksi nimitettyjen rikkinäisten farkkujen alkusyntyperä on selvinnyt. Kyseessä oli alkuun kuvitelma, että hyväosaiset haluavat samaistua köyhempiin pukeutumalla samalla tavalla.
He kuitenkin unohtivat, etteivät köyhemmät koskaan rikkinäisissä asusteissa kulkeneet, vaan monin eri tavoin halusivat paikata ja parsia vaatteensa.

Sitä ei tuo hörhö-muodinluoja ymmärtänyt omassa yksinkertaisuudessaan.

Mutta miten nuo risat farkut sitten ovat levinneet myös julkiseen käyttöön, niin se selvisi tässä eilispäivänä:
Kun kuljetaan koko ajan tuijottamalla olemattomia kännyköistä tai mistä lie, ei osata katsoa jalkoihinsa, vaan kompuroidaan pienenkin esteen eteentullessa.

Siitä kaatumisesta on seurausta risat vaatteet ja juuri polvien kohdalta eniten. Niitä sitten koetetaan uskotella toisille hienoina, kun tuollainen ”tapaturma” on sattunut.

Ällöä on tuollaisten rikkinäisten vaatteitten julkinen käyttö ja he, joilta oma ajatus puuttuu eli yläkerran palikat ovat väärässä järjestyksessä, kuvittelevat, että kun toisetkin käyttävät, niin sen pitää olla hienoa ja että itsekin pitää saada sellaiset.

Siis todella ällöä. Käyttäjät eivät itse tajua, mutta he mitä ilmeisimmin ovatkin toisten matkijoita, joilta puuttuu oma maku. Pitää vain tehdä, kuten kaveritkin. Hei haloo, pahvit!

Tuollaisessa pukeutumisessa ei todellakaan ole mitään järkeä ja se ensimmäinen kompuroija, mitä hän tekee? Hän nauraa ja laskee vain niitä rahoja, joita saa tuollaisilta hyväuskoisilta hölmöiltä, ovat he sitten aikuisia tai lapsia!

Tuo naureskelija pitää saada tolkkuihinsa, mutta tuskinpa, sillä tuo risat farkut- kampanja on levinnyt kaikkialle. Eniten ällöttää, että sillä matkitaan ja muka näytetään köyhiltä ja vähävaraisilta, kun joutuu pitämään risoja farkkuja. Siis niin ällöä kuin vain voi olla!

Musiikkirintamalla hyvätuloisiksi mainitut esiintyjät ovat pahimman luokan markkina-ihmisiä. Pukeutuessaan risoihin vaatteisiin, samalla keräävät valtavat omaisuudet farkkujen valmistajilta, kun sadattuhannet tai miljoonat kuvittelevat olevan hienoa matkia jotain hölöttäjää.

Herätkää todellisuuteen ja pukeutukaa asiallisesti. Typerää tuollainen muoti, kertakaikkiaan!

Lisätty klo 12.20: Kun yksi kompuroi ja rikkoo farkkunsa polvesta, hän keksii samassa hyvän bisnesidean, ettei erotu joukosta ja sitten hyväuskoiset hölmöt laitetaan maksamaan siitä. Siitähän tuossa on kyse. Aivan sama kuin se vanha satu Keisarin vaatteista, kun pikkupoika paljasti sen, mitä muut eivät uskaltaneet: ”Mutta eihän keisarilla ole edes housuja!” Sama tässä farkku-asiassakin. Pelkkää kuvittelua, eikä muuta!

Kommentit

 • Kalevi

  Löylynlyömiä riittää.

 • Hannu Musakka

  Niitähän riittää! Repiä nyt vaatteensa kuin siinä olisi jotain sankarillista ja näytettävää!

 • Karvinen

  Eikö löövy muita murheita?..?

 • Hannu Musakka

  Jaa että murheita? Eihän miulla ole mitään murheita, kunhan vain joutessani kirjoittelen ja säälin heitä, joilla ei ole varaa ostaa ehjiä vaatteita. On niin naurettava juttu, ettei jaksa aina nauraakaan. Ettei vain siulla olisi jotain tekemistä revittyjen farkkujen kanssa? Eikä sitä aina jaksaisi murheista edes kirjoittaa. Tai joo: Vastaapa kysymykseen rehellisesti, onko siulla mielipidettä tuohon asiaan? Tiedän vastaukses, mutta kerropa sie itse.

Kommentointi on suljettu.