Sääuutiset ihmetyttävät

En ymmärrä alkuunkaan säätietoja laativia toimittajia ja heidän ajatuksiaan. Tämänpäiväisessä uutisessa nimittäin kerrottiin, että ”lumikaaoksesta loskahelvetiksi”. Ei todellakaan pidä paikkaansa. Kyse on toimittajan omasta asennevammasta.
Suomessa on joka talvi ollut tällaisia muutoksia säässä. Ei ole ollut ”kauheita kelejä” tai ”älyttömiä pakkasia”.

Minkälaisessa pumpulissa nuo toimittajat ovat asuneet, kun ovat suomalaiset vuodenaikojen vaihtelut noin hermoherkästi ja panikoiden ottaneet!

Jos kesällä sataa, niin siitä tehdään ”hirveä ja jos vaikka mitä”. Ei mikään tunnu olevan hyvää. Tai silloin on tietenkin, kun on hellettä ja voi mennä rantsulle ruskettamaan. Sellaista säätä kehutaan ja kiitellään, mutta kun se ei ole terveellistä kenellekään.

Lyhyestä virsi kaunis: Nyt on juuri sopiva keli, on vain syytä tarkistaa asenteensa, pukeutumisensa ja mennä ulos. Tällaista happirikasta ilmaa ei aina ole saatavilla ja kun ei ole viimakaan kiusana!

Ja on myöskin hyvä muistaa, että sateen jälkeen tulee aina pouta, jos sellaista kaipaa ja jossain päin paistaa aina aurinko, jos sitä on vailla!

Toimittajat herätys: Asennetta enemmän uutisten ja niiden otsikkojen laatimiseen, samaa kaipaan myös meteorologeilta, joita mieluummin nimitän astrologeiksi, humpuukista ennustajiksi!