Sairas yhtälö – sairaampi yhteiskunta

Eduskunta on uusiutumassa, sote on jäämässä sen jalkoihin ja sillä asialla tehdään nyt politiikkaa ja rajusti. Heikkohermoisimmat ja yksinkertaisimmat kansanedustajat loikkivat kuin aropuput, eivätkä itsekään tiedä, ollako vaiko eikö olla!

Viimeisimmäksi Pentti Oinonen irtosi rivistä takavasemmalle ja taitaa juosta karkuun takaovesta niin, ettei kukaan häntä enää tavoita. Ei pelkoa, ei kukaan häntä enää tavoittelekaan. Samoin kävi Saarakkalalle.

Kuvittelevat nuo ressukat, että kun aletaan vastustamaan, niin oma puolue tai ryhmä kerää hallituspuolueitten ääniä vaaleissa. Turha toivo! Niin ei vain valitettavasti tule käymään. Sen saatte nähdä.

Miten esimerkiksi Pentti Oinonen pystyy vastustamaan ja arvostelemaan asiaa, kun siitä ei ole minkään valtakunnan päätöstäkään! Eikös ensin pidä olla päätös ja sitä aletaan korjaamaan? Niinhän se menee. Kun ei ole mitään, niin ei voi mitään korjata. Arvostella saa, mutta se ei johda mihinkään.

Kyllä sote on niin tärkeä ja iso asia sekä parannus aiempiin, että se pitää vain hyväksyä. Sen jälkeen voidaan alkaa hiomaan epäkohtia, kun huomataan, mikä toimii ja mikä ei toimi. Eihän taloakaan voida korjata ennenkuin on asuttu ja havaittu virheet ja puutteet. Ensin on oltava talo. Ei vain suunnitelmat, sillä ei papereitten päällä pysty asumaan, eikä edes kuvittelemaan yhtään mitään!

Harmittaa vain kaikki se työ, mikä asian hyväksi on tehty. Oppositio luonnollisesti on arvostellut koko ajan ja kun heidän edustajansa Katja Kiuru on puheenjohtajana porukassa, niin tottahan hän haluaa kerätä vaaleihin runsasta äänisaalista, kun on huomannut sisäpiirissä, kuinka hyvä ja hieno koko uudistus on. Omille kintuilleen laskevat nesteensä, mutta sekin lämmittää vain hetken, sillä kansalaiset ovat tuon pelleilyn huomanneet jo aikapäiviä sitten.

Sipilän hallitus on ollut puun ja kuoren välissä tässä (-kin) asiassa. Onneksi Juha Sipilä ei ole perinteinen poliitikko, joka pelaisi asioilla, vaan hän todellakin haluaa, että Suomessa voidaan paremmin. Sitä eivät vain siedä pahimman luokan politrukit, jotka vain pelaavat vakavilla asioilla.
Nimittäin tämä sote-uudistus olisi pitänyt tehdä jo silloin, kun osa oppositiosta oli hallitusvastuussa, mutta kun heidän piti miellyttää äänestäjiään kuten Trump Valloissa, niin tässä on sitten lopputulos.
Samanlainen sekasotku Suomessa kuin Trumpin ansiosta koko maailmassa. Ja kun kuvittelin suomalaisia poliitikkoja todella viisaiksi ja älykkäiksi, mutta mitä vielä! Pahimman luokan pelureita yhteiskunnan varoilla! Ei sen puoleen, osa Sipilän valitsemista ministereistäkään ei ole ollut sillä tasolla, millä heidän tehtävänsä puolesta olisi pitänyt olla. Kaikki ei silloin tule esille, kun etsitään vastuunkantajia Suomen hallitukseen.

Lopettakaa jo ihmeessä tuo pelehtiminen. Tuossa ei nimittäin ole mitään järkeä! Ja se vähäinenkin on hävinnyt jo vuosikymmeniä sitten, jos sitä on koskaan ollutkaan!

Hallituspuolueita on helpointa arvostella, siihen olisi pystynyt Pyylammin Ernestikin, muttei halunnut. Mihin sitten Ernesti pystyi? Pystyi pitämään itsensä hengissä ja terveenä ilman yhteiskunnan tukia. Asui korpitaipaleitten päässä, eikä ollut kenenkään riesana koskaan.

Kovaa peliä Pohjolassa, oli takavuosikymmenten elokuva. Suomen vaalivalmistelut ovat osa sitä! Siis pelkkää teatteria, ei mitään muuta!

Muistuukohan mieleen jollekin ne kaikki 200 kansanedustajaa? Tuskinpa, mutta mitä he sitten ovat siellä Eduskunnassa tehneet, kun ei edes nimi ole tiedossa? Kenties onneksi eivät ole olleet värisokeita, että ovat onnistuneesti painaneet oikean väristä nappia äänestyksissä. Naapuri on varmaan avittanut ja kuiskannut oikean vastauksen. Ei se kaikilta muuten olisi mitenkään onnistunut.

Kommentit

  • Kepupettääaina

    Hyvä sote. Hyvä Adento ja mehiläinen. Kaikki näkyy tykkäävän valinnanvapaudesta.
    On se vaan tuo Kiuru vahva nainen , kun se yksin pystyy estämään soten toteutumisen. Mitähän ne muut siellä tekee.
    Uskokoon ken tahtoo.

  • Hannu Musakka

    Voihan se olla niinnii, voan voe se olla toesinnii. Kaekki pettää vuorollaan, sillä ei ne ou oppositiossakkaan puhtaeta pulumisia. Juuresa juontavat jo 1950 – luvulta!

Jätä kommentti

*