Selkä seinää vasten

Monesti kun on oltu selkä seinää vasten ja jouduttu tekemään kaikkensa ja vähän enemmänkin, silloin pystytään ihmetekoihin.
KalPalta ei vaadita ihmetekoja, kun pidetään oma maali puhtaana ja yksi maali JyP:n päähän. Silloin ollaan vähintään hopealla SM-liigassa.
Monesti väitetään, että hopea on hävitty. Se ei vaan pidä paikkaansa, sillä kun ja jos KalPa voittaa, niin hopeamitali on varmasti voitettu. Kävisi finaaleissa sitten miten tahansa, niin hopea on jo plakkarissa, eikä se tule häviön seurauksena.

Tottahan toki kultamitali on paras kaikista, mutta ei sovi vähätellä muitakaan mitalisijoituksia. Aukeaahan siitä tie taas EHL – otteluihin. KalPa on positiivinen yllättäjä tämän vuoden liigassa, vaikka runkosarjassa ei alku kovin hyvältä näyttänytkään. Sitten kun sai otteen ja oli monta kertaa selkä seinää vasten, niin pelaajien usko omiin mahdollisuuksiin ja kykyihin löytyi. Tässä on nyt sitten tulos. Odotellaan.

Pelaajat tekevät työnsä niin hyvin kuin pystyvät. Toivotaan tuon seitsemännen pelin olevan savolaisjoukkueelle voitollinen.

Selkä seinää vasten joutuivat olemaan myös käydyissä sodissa, saarrettuina odottamassa kohtaloaan, mutta silloinkin tekivät mahdottomista mahdollisen ja pelastuivat kokematta yhtään tappioita. Toivotaan että seitsemännessä ottelussa käy samalla tavoin.

Tsemppiä Virran ja Kapasen klaani! Peukut ja varpaat ovat valmiina pystyssä ja valtava adrenaliinivirta kulkee edellänne!

Kommentit

 • Eino J. (maallikkona)

  nuorisokirjallisuudessa taisi esiintyä tämä selkä seinää vasten juuri taistelutilanteessa, kun jäi yksin miekkailemaan tai länkkärissä revolverinsa kanssa – selustaoli turvattu.

  Pohdiskelin tuossa aiemmin näitä yritystoimintana harjoitettavia pelejä, että eivät voisi vähemmän kiinnostaa, joten pohdin niitä juttuja vähän. Muistaakseni on jääneet väliin, mitä joskus tv-lajeina niitä seuraan.

  Sinänsä myyntityössä ja keskustelun avauksissa nämä ovat etusijaisia ”miesten juttuja”, eli on eri tilanteet tiedettävä yleissivistyksen kaltaisesti, Mutta politiikan tapaan on oltava neutraaliuden tajua jos mielii saada kauppoja aikaan – kun yhden kanssa on toista puolta on se kenties toiselle kuulijalle punainen vaate. Paikkakunnittain tietenkin näissäkin tunnustetaan väriä, liikkuhan toiminnassa varsin paljon rahaa ja sen ohessa

  • Hannu Musakka

   Yleisellä tasolla on osattava kuunnella ja tehdä sitten ratkaisuja. Jos se siirretään esim. jääkiekkoon tai muuhun, niin on osattava lukea peliä ja tehdä ratkaisut sen mukaan.
   Kaupankäynnissä on osattava tarjota ja jäädä kuuntelulle, kenties kysymyksillä höystettävä siten, että koko ajan on tieto, missä mennään. Kun aikanaan myytiin taloa, niin hän, jolle tarjous jätettiin, oli tehtävä sen verran iso, missä oli tinkimisen varaa.
   Sitten sen verran joustettiin, että vastapuoli tunsi onnistuneensa. Ei kuitenkaan koskaan arvannut sitä, että saimme sen, minkä halusimmekin. Pelivaraa pitää aina olla joka asiassa, oli kyse kaupankäynnistä tai urheilusta tai mistä hyvänsä, eikö vain?

Kommentointi on suljettu.