Elämää on edessäkin

Maailmankirjat näyttävät olevan sekaisin, kun kaikkialla rähistään, kiistellään, järjestetään mielenosoituksia ja jos vaikka mitä. Mistähän tämä kaikki johtuu?

Miulle ei tullut mieleeni kuin yksi asia: Elämä oli ja on ollut jo pidempään liian helppoa, kivaa ja on totuttu saamaan tahto läpi. Voin tietenkin olla väärässä, mutta siltä pahasti näyttää, kun on seurannut tätä menoa. Liian valmiiksi automatisoitu elämä, valmisruoat, 24 tunnin viihdeohjelmat, näpöttimet, selfiet, facebookit, twitterit ja jos vaikka mitkä, ovat tehneet elämästä kuluttavaa. Viihdettä pitää olla, että jaksaa raskaan työn, väittää joku. Bilettää pitää saada, napata olutta ja viiniä silloin tällöin, että olisi hauskaa edes pienessä pöhnässä, kun harmaa arki ei sitä tarjoa. Rasittavaa, kuulemma.
Kukaan ei ole valmis luopumaan mistään, ei edes haluta keskustella ja he, jotka ovat jo pudonneet kärryiltä, kun sontaluukku unohtui auki, riekkuvat sitten naamareitten ja huivien kanssa pitkin katuja, sen sijaan, että ottaisivat itseään niskasta kiinni ja alkaisivat tosissaan tekemään elämästään elämisen arvoista.

Ei se koulunkäynti ja opiskelu ole ennenkään ollut kivaa, mutta jos todella halusi päästä elämänsä herraksi edes jollain lailla, jätti huvit ja pilsnerit vähemmälle ja keskittyi tekemään työtä. Haki lainaa pankista, jos löytyi takaajia. Jos ei, niin sitten etsi mitä työtä tahansa, vaikka yövartijan hommia. Ei kivaa ollut, mutta halu selviytyä oli paljon suurempi ja se auttoi. Turhan riekkumisen kun jättää vähemmälle ja hylkää hetkeksi kaikenmaailman näpöttimet, aikaa kyllä on. Tv:n voi jättää aukaisematta, ei sieltä tule kuin valmiiksi naurettuja ja henkisesti köyhiä ohjelmia, jotka varastavat ajan, mutta menevät sen tien jättämättä mitään vastiketta ajankäytölle.

Väitän edelleen, että kukaan ei joudu Suomenmaassa tyhjänpäälle, jos ei halua. On tietenkin heitä, jotka eivät halua nähdä vaivaa ja heitä sitten kutsutaan väliinputoajiksi. Mihin väliin, ajattelen?! En vielä ole löytänyt sellaista väliä, johon putoaisi, korkeintaan vuoriston rotkot tai maanvajoamat ovat sellaisia.

Hallituksen tekemisiä olen aiemminkin käsitellyt näissä blogeissani tai oikeammin Sipilän hallituksen arvostelua. Hallitus tekee parhaansa. Yliopistomaailma saa palstatilaa omassa asiassaan ja nostaa oman kunniankruununsa taivaisiin. Kuitenkaan he eivät kerro, mitä tieteen saavutuksia voidaan saada aikaan, vaikka tingitään jostain. Mielestäni läheskään kaikki tieteen saavutukset eivät vaadi valtavia summia rahaa, vaan hetken oivalluksia aivan kuten Louis Pasteurin aikakaudella. Ei rikkaudet synnytä suuriakaan asioita, vaan niukkuus ja halu etsiä keinoja selvitä elämässä eteenpäin. Rahallinen rikkaus enemmänkin turruttaa ajattelua kuin innostaa miettimään uusia rikastumisen keinoja.

Kuinka monta kertaa onkaan synnytetty yksinkertaisista ideoista mahtavia spektaakkeleja ja valloitettu maailmaa. On tarvittu vain nerokkaita oivalluksia. En halua kuitenkaan vähätellä yleensäkään sitä, etteikö rahan avulla anneta mahdollisuuksia mahdollisimman monelle päästä näyttämään taitojaan saatuaan huippuopetusta oli sitten miltä ammattialalta tahansa, muttei tiedemaailma voi rakentua pelkan massiivisen seteleitä pursuavan kassakaapin varaan.

Sitten asian toiselle reunalle.
Tuntuu siltä, että ammattiyhdistysliike yhdessä oppositiopoliitikkojen kanssa haluavat valtaa siirretyksi itselleen arvostelemalla jyrkin sanoin Sipilän hallituksen aikaansaannoksia tai suunnitelmia, mutta eivät kuitenkaan itse halua kertoa sitä, miten maan asiat kokonaisuudessaan ratkaistaan ilman rahaa tai uusia lainoituksia. Ammattiliittojen ajatusmaailma vipeltää jossain aivan muualla kuin valtakunnan kokonaisvaltaisessa tilanteessa ja vielä ruokitaan sitä syöttämällä tiedonvälitykseen milloin mitäkin toinen toistaan surkeampia juttuja.

Mitä tekisi oppositio nykytilanteessa? Tekisikö saman, minkä takavuosien hallitukset eli hyssyttelivät ja lupasivat palkankorotuksia ja yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, jotta taas seuraavissa vaaleissa oma puolue pärjäisi ja varmuus paikasta auringossa olisi taas neljä vuotta turvattu.

Maailma on vain kaikkineen tullut lähemmäs jokaisen suomalaisen arkipäivää. Enää ei eletä vain Suomessa suomalaisten toivomalla tavalla, vaan oli kyse muista eurooppalaisista, amerikkalaisista, Afrikan tai Aasian maitten asukkaista ja yritystoiminnasta, kaikki ovat keskenään tekemisissä toistensa kanssa tavalla ja toisella.

Kuinka paljon on maailman väkiluku kasvanut esimerkiksi 1990- luvulta tai vuosituhannen vaihteesta ja kuinka nopeasti se sikiää edelleen rajoitteista huolimatta? Maailma elää nyt tietyllä kestokyvyn rajalla, se on vain kiistaton tosiasia ja se iskee kapuloita rattaisiin Suomessa, Euroopassa, Venäjällä, Kiinassa ja Intiassa, Japanissa ja kaikkialla.

En ymmärrä, miksi hallitusta lukuunottamatta järjestäytynyt yhteiskunta elää sokkona ja ajattelee niin itsekkäästi, että kun oma vatsa on täysi, niin se riittää, mitäpä muista. Ei se ole oikein!

Eikä niin suurista asioista ole kyse, etteikö kuka tahansa selviä elämässä eteenpäin. On vain istuttava ja laitettava oman elämän asiat ja arvot tärkeysjärjestykseen ja annettava maan hallitukselle työrauha. Nyt ei yksikään ihminen ole toistaan arvokkaampi tai huonompi. Kaikki ovat samassa veneessä ja vesiltä ei selvitä mantereelle, jos joku soutaa eri suuntaan. Kun tämä selviää esimerkiksi PAM:lle, AKT:lle, SAK:lle ja kaikille muille ammattikeskusjärjestöille, silloin Suomen ja suomalaisten on mahdollista selvitä kuiville ja saada elämänsä järjestykseen. Kenelläkään ei nyt ole varaa ajatella yhtään itsekkäästi vain omaa etuaan tuijottaen vain omaan napaansa. Sitä ei vain ole! Ja siitä se lähtee! Elämä on edessä elävillä!

Kommentit

  • Hana

    Rýchla a spoľahlivá ponuka pôžičiek
    Ponúkam vám jediný finančnú pôžičku od priameho investora od 5000 do 500000 Kč.Tato ponuka platí pre celú Českú republiku a pre všetkých občanov. Splatnosť tohto úveru môže byť stanovená na 240 mesiacov s možnosťou predčasného splatenia za akúkoľvek cenu a bez zvýšenia. Vezmite úver v plnej výške a zaplatíte svoje prostriedky do 24 hodín. Ak chcete požičať, napíšte na adresu: wogeovahana@gmail.com whatsapp +420723117416

Kommentointi on suljettu.