Sulkiako hattuun? Näin väitän!

Ei kulje posti eikä polje kusti. Niin on Heidi Nieminen PAU:sta päättänyt ja pitää mitä ilmeisimmin kiinni jostain epätodellisesta periaatteesta, kunhan vain selviäsi, mikä sellainen periaate on.
Julkisuuteen tulleitten uutisten perusteella kaikki on selvää: Kenenkään palkat eivät alene, ei nyt eikä muutaman vuoden päästäkään.
Siitä huolimatta Heidi Nieminen haluaa kiistellä jostain. Mistä? Mikä on hänen motiivinsa jatkaa lakkoa, joka aiheuttaa koko yhteiskunnalle valtavia taloudellisia tappioita joka sadasosasekunti. Mistä Heidi Nieminen ne rahat löytää, mistä nuo tilanteet korvataan kärsineille osapuolille?

Epäilen kuitenkin, että tuossa lakossa on kyse aivan muusta kuin muutaman sadan lajittelijan palkoista. Kyse on mitä ilmeisimmin siitä, että Heidi Nieminen haluaa saada omalle nimelleen nostetta kovana jätkänä ja tiukkana mummona, jota eivät miehet sivuun nakkele. Melko vihreänä (ei poliittinen ilmaus) ammattiyhdistysjohtajana hänellä on matkaa tuon alan huipulle ja ennenkuin sinne selviää, niin pitää saada nostetta ja sulkia hattuun. Siitä tuossa on mitä ilmeisimmin kyse. Hänen taustaansa peilaten hattu on tyhjä suljista. Hakeeko hän yhtä isoa vai muutamaa pientä, se jää nähtäväksi, mutta jotain isojen poikien peliä hän nyt pelaa välittämättä vähääkään lakon vaikutuksista.
Väkisin tulee mieleen muuan kaverin muunnos, entisestä koululaulukirjasta tuttu veisuu, kun hän kuuli tuollaisesta ammattijärjestöstä kuin PAU: ”PIU, PAU, paukkaa, jänis metsässä laukkaa. Väliin sill’ on töhnät housussa, välillä taas virtsat”. Kenties käytti alkuperäisiä sanoja, mie en niitä nyt muista. :)

Tuo lakko on saavuttanut jo sen tavoitteen, mitä lähtivät hakemaan, mutta siitä huolimatta Heidi Nieminen haluaa leikkiä kovaa jätkää ja leikkiä tulella. Ennenpitkää tuossa leikissä käy huonosti, siinä saattavat kärähtää omatkin karvat.

Eikö kenelläkään ole sellaista vanhaa inkkaripäähinettä, missä on sulkia? Menkää äkkiä luovuttamaan se Heidi Niemiselle, lahjoittakaa se ja pyytäkää laittamaan päähänsä. Sellaista sulkapäähinettä hän on nyt vailla. Saa esittää pomoa oikein olantakaa.

Lakko on täysin turha, se on syytä lopettaa vaikka viranomaismääräyksillä ja ne asiat, mitkä vielä hiertävät jonkun nivusia, ne pystytään hoitamaan ilman tällaista massiivista lakkoa. Näin väitän.

Kommentit

  • Maumau

    Nyt blogisti ei ole ymmärtänyt asiaa mistä kirjoittaa.

  • Hannu Musakka

    Niinkö on? Voi voi! Eikös ne 700 olekaan sen kiistan ydin, jotka haluttaisiin heittää heikommalle palkalle. Sitten uutisvälineetkään eivät tiedä mitään, kun vielä tänään kerrotaan, että umpisolmuun menneet 700 työntekijän palkkojen alennusta ei toteuteta, vaan että ehdot säilyvät ennallaan. Oletkohan sie lukenut jotain muuta, kenties Trumpin kujanjuoksua. Miusta tuossa Heidi Niemisen käyttäytymisessä on ikävä kyllä nyt muita kuin pelkästään sopimukseen liittyviä piirteitä ja tuollaisia pomojahan on ollut aina, jotka eivät jostain periaatesyystä halua antaa periksi, eikä uskoa kuulemaansa ja sitä mitä vakuutetaan. Jos sie kenties et olekaan lukenut uutisia. Käyhän lukemassa vielä kerran, jospa se selviää. Mie olen kuitenkin tätä mieltä tästä asiasta, joka liittyy niitten 700 ihmisen palkka-asiasta liittyvään keskusteluun ja mitä mieltä tuo heidän pomonsa Heidi Nieminen on siitä asiasta.

  • Hannu Musakka

    Ai niin, nyt mie ymmärrän. Sie kirjoitat nimimerkin takaa, etkä uskalla paljastaa kasvojasi edes valokuvassa. Sinne verhon taakse on helppo piiloutua, niinhän ne kissat tekevät, kun haluavat olla rauhassa. Olen mie sen verran maailmaa nähnyt ja tunnen kissat.

Jätä kommentti

*