Susi jo syntyessään

Kukapa tuon osaisi paremmin sanoa. Suden pentueeseen syntyvä on susi jo syntyessään. Miksiköhän sitten ihmisten tekemät jutut ovat monesti samanlaisia, vaikka näyttävät ihan kunnollisilta tarvekaluilta!?

Millainen on sitten susi ja miksi sitä vainotaan tai suojellaan?

Viime päivinä ja viimeksi tänään on lehdissä ollut uutisia, että metsästäjät ovat sanoutuneet irti sopimuksista auttaa poliisia, kun kyseessä on susien tekemät eläinsuojelurikokset.
Miksi susia yleensäkään pitää suojella? Villieläimet osaavat mielestäni pitää huolta itsestään. Kas kun ei valtion toimesta rakenneta susien ruokintajärjestelmää, valmistella rikoslakia niitten päänmenoksi?
Milloin aloitetaan susien koulutus hyötykäyttöön? Jos kerran suojellaan, pitäähän sellaisen olla todella merkityksellinen. Niinhän on mm. rakennusten osalta. Eikö susi ole yhtä arvokas kuin Suomen Pankin rakennus? On paljon arvokkaampi, eikä tessu tai lammaskatras ole sen rinnalla minkään arvoisia.

Metsästäjillä on mielestäni paljon paremmat ja tarkemmat tiedot susien määrästä kuin joillain teoreetikoilla tietokoneitten äärellä. Susilla ei ole kaikistellen pantaa kaulassa, saati jalassa. Jäljet kertovat luonnossa ja metsästäjätkin osaavat lukea jälkiä kuin intiaanit ikään.

Miksi susia pitää suojella, kun aiheuttavat kuitenkin valtavasti vahinkoa kotieläinten omistajille. Lammaskatraat on hävinneet, poroja, metsästys- ja seurakoiria jne. Miksi oheisten eläinten kärsimykset ja kuolemat eivät merkitse mitään? Ai, että niitä rahalla saa, muttei villisusia.

Mistä muuten kukaan riistamies tietää, mikä on suomalainen susi ja mikä venäläinen? Mitkä sudet asuvat pysyvästi maassamme? Onko niillä kaikilla Suomen kansalaisuus? Mistä sen tietää?

Ei mistään! Jatkuvasti tulee Venäjän aroilta susia. Kulkevat rajan poikki ja jos vähän hätistellään, palaavat entisiä jälkiään takaisin ja hetken päästä uudestaan. Ja niitähän riittää Siperiaa myöten.

Tuskin susi niin tyhmä eläin on, ettei se osaa käyttää rajavalvonnan tehottomuutta hyväkseen. Hämärissä kulkevat riistakameroitten ulottumattomissa. Röyhkeästi ilman rajanylityslupia tunkeutuvat maahan, jossa sitten risteytyvät tähän kansalliseen suomalaiseen suteen eli raiskaavat suomalaisia, jotka ovat pysyvästi asettuneet, saaneet kansalaisoikeudet ja lain suoman suojelun turvin tekevät tihutöitään.

Tulevaisuudessa on varmistettava, ettei suomalainen kanta enempää risteydy venäläiseen suteen. Rajalle pitää rakentaa sellainen muuri, kuten muuan Donald ”Duck” Trump suunnittelee USA:n ja Meksikon rajalle estämään laittomat maahan tulot. Se on ainut keino pitää susikanta suomalaisena ja estämään laittomat maahantulot. Ei sitä muuten pystytä valvomaan. Ja ne, jotka haluavat tulla, niin raja-asemien kautta ja tiukassa valvonnassa: Kerran kun tulee, niin panta jalkaan tai kaulaan. Niin on helppo valvoa ja saattaa sitten edesvastuuseen teoistaan nämä rajaloikkarit. Ettei vaan vahingossakaan syytetä suomalaista rehellistä ja hyväntahtoista sutta kotieläinten kuolemasta.

Susi ei Suomesta koskaan häviä ilman tehostettua rajavalvontaa. Siinä on ratkaisu susiongelmaan.

Mikä on suden merkitys kokonaisuudessaan? Miksi sitä pitää suojella? Onhan maailmassa kuollut valtavasti eläimiä sukupuuttoon paljon ennen ajanlaskun alkua. On kaikenmaailman liskoja, suuria ja pieniä. Jos ne kaikki olisi suojeltu, ei tällaista ongelmaa olisikaan. Nehän olisivat hoitaneet asian niin, ettei ihmisenkaltaiset eläjät olisi päässeet valloittamaan tätä tellusta.

Susi joutaa mielestäni aivan luonnollisia keinoja käyttäen yleiseksi vapaaksi riistaksi. Maailma on ihmisten. Kuten sanottu, Suomesta ei koskaan mikään villieläinkanta häviä ja kuole sukupuuttoon. Siitä pitää huolen tuo toistatuhattakilometriä pitkä itäraja, missä ei ole pienintäkään estettä villieläinten tulla.

Kansalaisilla pitää olla vapaa oikeus ampua susi, joka tekee tuhojaan pihapiirissä tai yleensä tappaa kotieläimiä. Näin pitää ehdottomasti olla nyt ja tulevaisuudessa.

Kun kerran on susi jo syntyessään, niin sellaiset epäkelvot on syytä hävittää. Ei niillä kukaan tee mitään, paitsi metsästäjä, joka saa eläimestä susiliivit ja turkin ja lakin. Ja tessukin saa pihapiirissä käyskennellä rauhassa. Lainsäätäjillä ei ole pienintäkään hajua yleisestä turvallisuudesta, sellaisesta, mikä vaikuttaa kansalaisten päivittäiseen elämään ja jota pystytään todellakin valvomaan.

Lentokoneet ovat ihan hyviä, mutta jos hankintoja peilataan nykyaikaisiin varusteisiin mahdollisen sodan varalta, niin vaikka Talvisota näytti suomalaisten mahdollisuudet puolustaa isänmaataan, nykyaikaisella sodankäynnillä saadaan valtavasti tuhoa aikaan vaikka sillä, että joku formulakuski-Raikkosen kaima unissaan nojaa nappiin. Sellaisella kun posauttaa, niin eipä kansakunnasta jos toisestakaan jää paljon mitään jäljelle.

Suden osalta päästään varmasti niskan päälle, eikä nuo petoeläimet pääse juhlimaan samalla tavoin.

Yhteenvetona mainitsen, että susien määrää pitää voida rajoittaa aivan normaaleilla metsästysajoilla. Aivan kuten niin monen muunkin metsäneläimen ja jotka ovat ihmisille ja kotieläimille vaarattomia.

Jospa sallitte pienen kevennyksen loppuun? Ei se mitään, kerron silti:

Intissä oli muuan kaveri Susi sukunimeltään. Kerran kovin aurinkoisena päivänä pitäessämme taisteluharjoituksista taukoa, riisui paitansa ja sieltähän paljastui todella karvainen yksilö. Siihen pölähti muuan huuliveikko, joka heitti herjan: ”Siehän olet karvainen kuin metsäserkkusi. Entäpä jos vähän paljastat ikeniäsi ja urahdat, niin …!”
Siihen ei muuta ehtinyt sanomaan kun tämä Susi ”Suen Tassu” heilautti etutassuaan niin livakasti, että vain nurmikko pölähti, kun huuliveikko katseli maailmaa eri perspektiivistä. Siihen loppuivat vertailut.

Lopputoteamuksena sivusta seuranneena uskallan sanoa, että samanlainen kiivasluonteinen oli kuin tämä villisusi, joka oli ja on myös susi jo syntyessään. Henki huuliveikolta säästyi, mutta mitä olisi tapahtunut, jos olisivat olleet aivan kahdestaan.

Varmasti samalla lailla kuin niille sadoille metsästyskoirille, luut ja häntä vain jäljellä. Ehkei sentään, mutta jotain kuitenkin. No, tämä oli tällainen huono vertaus, mutta … kukapa sen tietää.

Ei muuta kuin 10 metriä betonia ja 1000 km, niin pysyvät sudet Venäjällä, eivätkä tule raiskaamaan puhdasrotuista Suomen sutta.