Tavallisen suomalaisen miehen sote-kommentti

Kauan, aikojen alusta saakka, olen seurannut sote-keskustelua ja mitä pidemmälle asia on edennyt, sitä naurettavampia mielipiteitä on esitetty milloin mistäkin syystä.
Tavalliselle suomalaiselle ihmiselle nyt esillä oleva sote-malli on jo sinällään aivan riittävä antamaan apua ja tarjoamaan palveluita.
On täysin turhaa valtion varojen ja ajan tuhlausta koko ajan keksimällä keksiä mitä ihmeellisimpiä ajatuksia, jotka muka tekisivät vielä paremman.
Kyse on mitä ilmeisimmin vain poliittisten puolueitten pelista ja ensisijaisesti oppositio-puolueitten vaalipropagandasta. Miksi?

Siksi, koska nyt ei ole vielä kenenkään tiedossa, kuinka hyvä tai millainen tuo sote toimiessaan on, kun ei ole vielä mitään. Sen jälkeen, kun tuo on otettu käyttöön, voidaan käytännössä korjata epäkohtia. Ei ennen, vaan sitten vasta. Tämän pitäisi olla kaikkien niin päättäjien kuin kansalaistenkin tiedossa.

Eihän kukaan korjaa taloaankaan ennenkuin on sen rakentanut ja asuessaan huomannut mahdollisia puutteita. Sama on sote-asiassakin.
Nyt järki käteen ja vauhdilla päätöksiä, sillä siitä kaikki lähtee.

Olen tavallinen suomalainen mies, joka on hoitanut terveyttään ja fyysistä kuntoaan siinä määrin, että ne palvelut, joita olen sattumoisin joskus tarvinnut, olen saanut, eikä ole mitään valittamista. Tosin, enhän vielä ole kuin muutamaa kuukautta vaille 74-vuotias. Ikääni nähden viimeisin kuumeilu ja influenssa vaivasivat v. 1953 ja sen jälkeen vain angina v. 1958. Sen jälkeen olen saanut elää terveenä pieniä nirhaumia lukuunottamatta.

Koettakaa jo rauhoittua kaikki. Ensin päätös ja sitten korjaus, jos on mitä korjata.

Vaalit ovat asia erikseen.