Tekoälystä ratkaisu roskaamiseen

Luin mielenkiintoisen artikkelin tämänpäivän hesarista: ”Oppiva tekoäly löytää satelliitin kuvista merten muoviroskan”.
Siitäpä syntyikin ajatus: Jos kerran tuo pienenpieni laite löytää meresta roskan, niin se varmasti löytää kaikki roskaajatkin. Ihminenhän se on, muita syyllisiä ei kannata edes etsiä.

Kuinka tuo laite sitten parantaisi ihmisten käytöstapoja, kun tupakantumpista alkaen heitetään pitkin kankaita. Tässä sellainen pieni vihje: Kun sellaisen ihmisen tapaa, hänen tietonsa on vain saatettava Oppivan tekoälyn kortistoon. Sieltä sitten tulee pyyntö käydä asentamassa korvan taakse pieni mikrosiru, joka on juuri se oppiva tekoäly-siru. Sitä jopa pystyisi ohjailemaan. Siitä saisi tietoa aina, kun ihminen aikoo syyllistyä roskaamiseen.

Tuollainen Opppiva tekoäly-siru pitäisi asentaa kaikille koulunsa aloittaville, sillä siitähän se kaikki roskaaminen lähtee. Tien varteen heitetään karkkipaperista alkaen, pitsan käärepaperit ja muut. Tuollaiseen käytökseen on tuo Oppiva tekoäly-siru enemmän kuin paikallaan.

Kun ihmisille saadaan tuollainen siru, hän on samalla kontrollissa, mutta siru ohjaa myös hänen käyttäytymistään. Oppivalle tekoälylle on aivan yhtä kiire kuin korona-viruksen lääkkeelle. Molemmat on saatava hallintaan.

Jos ihmisen oma äly ei riitä siihen, että roskat tupakantumpeista lähtien pitää viedä asianomaisiin paikkoihin, eikä vain tallata pitkin katuja tai jalkakäytäviä, niin Oppiva tekoäly-siru tuo siihen kurin ja järjestyksen.

Nyt vain äkkiä kehittämään lisää tuollaista sirua, niin jäteongelmat saadaan kuriin ja ihmiset ”Herrannuhteeseen”.