Tosi vai epätosi – mitäs siihen sanot!

Valtakunnan tasolla on käyty jo reilut vuosi melkoista näytelmää, kun kansa valitsi suosikkinäyttelijänsä Eduskuntaan ja hallitukseen. Onko kyseessä todellakin näytelmä vai onko kyse tosi-tv:stä?

Monet suosikkisarjat keräävät katsojia huomattavasti enemmän ja niitä katsotaan kuin epäjumalaa ja samaistutaan henkilöihin, vaikka käsikirjoitus on tehty valmiiksi ja näyttelijät ovat todellakin näyttelijöitä, jotka kuvittelevat tekevänsä suurta draamaa, mutta toimivat yksinomaan orjallisesti käsikirjoitusta noudattaen. Se hyvä puoli sarjaohjelmissa on, että ne todellakin kestävät sen ajan, mikä niille on varattu.

Hallituksen ja Eduskunnan ponnisteluissa ei ole käsikirjoitusta ja senpä vuoksi se tosi-tv- näytelmä junnaa paikallaan, kun yleisö pääsee osallistumaan joka hetki juonen kirjoittamiseen, eikä kukaan koskaan tiedä lopputulosta. Onhan siellä hallitus, jolle on annettu valta ja vastuu. Parhaansa he tekevät ja koettavat löytää kaikkia osapuolia tyydyttävän ratkaisun, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Onko todellakin niin, että kyseessä on tosi vai onko sittenkin kabineteissa laadittu käsikirjoitus, jonka mukaan asioitten annetaan edetä? Ei varmasti, koska kyseessä on samalla kansainvälinen ohjelmaformaatti, johon vaikuttavat kaikki ympäri maapalloa yhtä aikaa. Ei ole olemassakaan enää sellaista tilannetta, mihin ei vaikuttaisi pelkästään Suomen tilanne tai Euroopan, Aasian tai Amerikan asioista puhumattakaan.

Digitaalinen yhteys pitää siitä huolen ja sitten joku pankki tai varakkaat, jotka ovat onnistuneet löytämään paratiisinsa ja sieltä turvasatamansa. No, jotkut uskovat pääsevänsä paratiisiin, räjäyttämällä itsensä ja tekemällä tuhoa ympäristössään.

Kenellä minkäkinlainen paratiisi, rahalla ostettu tai elämäntyöllä hankittu. Kuka uskoo pääsevänsä sinne kuoltuaan, oli rahaa tai ei. Ostetut paratiisipaikat ovat niitä, joista riittää nyt tarinaa jos jonkinlaista.

Onhan se väärin, että tulojen siirrolla paratiisiin, vältetään tulo- ja varallisuusverojen maksut sille yhteiskunnalle, minkä palveluja käyttävät. Ehkäpä tämä Suomikin voisi paremmin, mitä on kuitenkin syytä epäillä. ”Eppäillä, aina sitä eppäillä passaa!”, mainittiin aikanaan myös Tuntemattomassa sotilaassakin Väinö Linnan suulla.

Ihminen on luotu epäileväksi kaikkeen, mitä ei näe tai minkä toinen omistaa tai miksi naapuri aina hymyilee tai vaihtaa autoa asunnosta puhumattakaan.

Mikä on sitten tosi tai epätosi? Tosi on se, että nyt on juuri 07.04.2016 klo 11.29 ja olotila on normaalia parempi. Sitä ei voi kylläkään todistaa, joten siihen ei kannata takertua. Tuntuu ainakin siltä, että olo on vähintään yhtä hyvä kuin eilen 06.04.2016 klo 20.00.

Miksi nuo kelloajat ja päivämäärät? Siksi, että itse koin mainittuina hetkinä oman olotilani hyväksi ja se oli tosi juuri silloin.

Jospa maan hallitus saisi tehtyä kaikkien elämän niin hyväksi, ettei muita kärsijöitä olisi tässä maassa tai maailmassa kuin siat. Ne ovat nimittäin yksinomaan tehty kärsijöiksi ja se on tosi. Mitäs siihen sanot?

Olen jostain syystä lakannut eli lopettanut kaikkien mielikuvituksellisten tai mihin tahansa pohjautuvien näytelmien seuraamisen, kun ne ovat jonkun tai joittenkin mielikuvituksen tuotetta. Ennemmin luen kirjoista puhdasta ja selkeää historiaa. Monesti sarjaohjelmia seuratessa ihmetellään, miksi joku jättää oven auki ja on samalla kertomassa jotain salaista juttua. No, vastaus on yksinkertainen: Käsikirjoituksessa lukee niin.

Todellisessa elämässä tuskin kukaan tarkoituksella jättää ovea auki, paitsi kenties poliisit, jotta juttuja kärkkyvät rikostoimittajat pääsevät ”vahingossa” käsiksi keskeneräisiin juttuihin ja niistä sitten laativat sensaatiolehtiin ja iltapäivälehdistölle mahtavia paljastuksia. Noihin tilanteisiin ilmeisesti on sovittu ”käsikirjoitus”, että tuo on mahdollista. Muutenhan tietovuodot eivät ole mahdollisia, ellei joku tarkotushakuisesti halua vuotoja.

Ei hallituskaan, mutta vain sarjaohjelmien käsikirjoittajat, joitten mielikuvituksen tuotteita sitten ihmiset katsovat päivästä ja illasta toiseen ja kaikki ovat kuvitteellisia juttuja.

Vastaus siihen, mikä on tosi ja mikä epätosi, löytyy jokaisesta itsestään: Kun lakkaa itselleen valehtelemasta päivittäin, silloin on lähempänä totta! Olemalla rehellisiä itselleen, elämä on paljon miellyttävämpää.

Annetaan hallitukselle ja tämän hetken päättäjille työrauha! Siitä se lähtee!

Jätä kommentti

*