Tulos ratkaisee järjestyksen, eivät toimittajat!

Vaalien ennakkoäänestys alkoi. Lehdet suoltavat toinen toistaan kärjekkäämpiä haastatteluja ja ehdokkaitten mielipiteitä.
Valtakunnan ykköslehdessä oli oikein koko aukeaman kokoinen piirros siitä, millaiset ovat eri puolueitten tavoitteet puhdistaa Suomi kaikesta moskasta ja ilmansaasteesta.

Mihin tuolla pyritään tai mitä haetaan, nollatoleranssia ei tulla koskaan saavuttamaan. Tavoitteita on hyvä olla, että ollaan edes kuvittelemassa.
Puolueitten tavoitteet eivät ole realistisia missään valossa. Joku porukka haluaa, että kaikki polttomoottorilla käyvät laitteet on saatava liikenteestä pois ja että vain sähkö olisi ainoa voimanlähde. Tuo mielipide muistuttaa sellaista tilannetta, että ollaan hallitsevinaan maailmankaikkeutta. Pelkkä poliittinen mielenilmaus, ei muuta.

Joku puoluepomo istuu mainoksessa linja-autokuskina, varmaan on korttikin olemassa. Epäilen, mutta voin olla väärässäkin.

Lupaukset lentelevät ilmassa, mikään ei maksa mitään. Helppo on luvata, mutta edelleen on syytä muistaa, ettei yksi pääsky kesää tee. Päätökset syntyvät aina yhteistyössä.

Mikä ratkaisee vaalit? Se yksinkertainen asia, että äänet riittävät. Ei siihen muuta tarvita.

Tämänpäiväinen valtakunnan lehti kertoi myös jalkapalloliigan käynnistymisestä. Siellä oli sama ilmiö. Tosin eteläsuomalainen lukee luonnostaan niin, kuten toimittajatkin ajattelivat, että ensin tulevat HJK, HIFK ja FC Honka Espoosta ja sitten kaikki muut sijat jäävät toisille.

KuPS:ia ei ollut kovin korkealle noteerattu, kuten ei muitakaan seuroja. Onneksi ottelut ratkaisevat eivätkä toimittajien mielipiteet.

Sama se on vaaleissa. Vaikka kuinka paukuttelisi henskeleitä ja vaikka joka päivä kertoisi ”jonkun kallupin” näyttävän sille ja sille porukalle mahtavaa menestystä, niin tulos selviää vasta sen jälkeen, kun kaikki äänet on laskettu.

Ei yhtään ennen sitä.

Menestystä toivon henkilölle, jota äänestin sekä KuPS:lle jalkapalloliigassa. On syytä muistaa, että vain maalit ratkaisevat ja ainoastaan yksi maali enemmän kuin vastustaja. Muuta ei tarvita.

Sama vaaleissa: yksi ääni enemmän on ennenkin ratkaissut jopa presidentin vaaleissa. Muuta ei tarvita.