Turhaa puhetta WC-tilojen merkinnöistä

Joku aika sitten muuan ”taiteilija” oli kehitellyt WC- tunnisteen kaikille sopivaksi. Siinä oli kiemuraa jos johonkin suuntaan. Merkki on täysin tarpeeton. Riittää, kun on olemassa WC tai kenties paremmin kansainvälisesti Toilette, niin sehän riittää.

Tähän saakka on yleisesti ollut miehille ja naisille omansa. Sen kyllä ymmärrän, että Inva- ja lastenhoitotila on merkitty, kun pyörätuolilla kuljetaan tai lapselle tulee hoitotarvetta. Tilahan on varustettu mm. hoitopöydällä.

Sen sijaan tavalliseen käyttöön tarkoitetuissa tiloissa ei tarvita mitään erikoista. Muistan muuan matkaltani, kun naisille tarkoitettuihin tiloihin oli muutamankymmenen metrin jono ja miehet kävivät ilman jonotusta. Tätä perustellaan sillä, että naisilla on ehostamisen tarvetta. Niin on, muttei siihen koko WC-tilaa tarvita. Riittää erillinen huone sitä varten, kun siellä ei tarvitse toteuttaa kaikkea, vaan hivenen vaatteitten, maskin tai kampauksen kohentamista.

WC-tila on aivan samanlainen sekä miehille että naisille ja samoja tarpeita varten. Miksi pitää erotella? Ovi lukitaan sisäpuolelta, jolloin seuraava näkee sen olevan varattu. Se kertoo korutonta kieltään. Silloin saniteettitilojen käytöstä tulee paljon joustavampaa ja melko varmasti myös nopeampaa jonotuksesta puhumattakaan.

Vain merkki TOILETTE, niin se riittää. Pieni huone MAKE UP, jonne mahtuu muutama 5-10 korkeintaan kerrallaan, riittää varmasti. Näillä pärjätään aivan mainiosti missä päin maailmaa tahansa.

Kommentit

  • plokkariukki

    Saako sitä kohta puhua miehistä ja naisista? Eikö varhaiskasvatuksen ja muissakin opetussuunnitelmissa puhuta enää vain sukupuolettomista olioista? Huussi mikä huussi, samoilla linjoilla Hannun kanssa, ei erotella reikiä ja rännejä kylteillä toisistaan tai kohta kaikille uskontokunnille ja puolueillekin pitää olla omat riukunsa.

Kommentointi on suljettu.