Turhaan huolissani, kansalaissotakin meni jo.

Mistä mie olin turhaan huolissani? Siitäkö, että kaaharit ovat rauhoittuneet tienpäällä vai että nuoriso on oppinut jo ajamaan rauhallisemmit vai siitäkö, että suomalaiset eivät todellakaan ole huolissaan valtakunnan uudistuksista?

Viimeisestä asiasta en ole huolissani. Media koettaa saada kansalaisia villiintymään ja nousemaan barrikaadeille, mutta se on aivan turhaa. Kaikessa rauhassa odottavat vain päätöksiä ja sitten toimitaan sen mukaan. Aivan kuin eilisessä blogissani viestittelinkin.

Miksiköhän media kaikkialla Suomessa on jatkuvasti sodassa ja vastahankaan päättäjien kanssa? No, media on ymmärrettävä siten, että jos joku lehti kirjoittaa, niin sen takanahan on vain yksinäinen toimittaja tai sitten haastattelussa muutama ”asiantuntijaksi” värvätty, joka tietentahtoen koettaa haastaa riitaa tai saada aikaan sekaannusta kansalaisten riveissä.

Eivät kaikki tietenkään ole samaa mieltä, muttei tarvitsekaan. Ei sellaista tilannetta voi koskaan syntyäkään. Mitä siitäkään tulisi. Toiset vain haluavat saada nimensä lehtiin antamalla vaikka millaiselle haisevia lausuntoja edustamansa tahon nimissä. Lietsontaa, aivan harkittua sellaista.

Samanlaista lietsontaahan käytiin vajaat 100 vuotta sitten, kun kansalaiset laitettiin toisiaan vastaan aseitten kanssa. Silloista vielä ruokittiin naapurin puolelta ja tarjottiin jos jonkinlaista kättäpidempää. Huonosti kävi silloin ja huonosti käy nytkin, jos vain lietsonta ja panikointi lisääntyvät.

Olisiko lehdistöllä ja muulla viestinnällä mahdollisuus hiljentyä asian johdosta? Sitä eilen ehdottelin ja ehdotan vieläkin: ”Älkää saattako kansalaisia sotatilaan keskenään ja varsinkaan päättäjiä sekä Suomen hallitusta vastaan, sillä siitä ei hyvä seuraa!”

Hyvä, että tämä asia ei huolestuta ketään, vaan rauhassa saamme odottaa ja ottaa vastaan sen ratkaisun, mikä sitten aikanaan syntyy. Mitä suotta etukäteen murehtimaan.

Rauhaisaa rinnakkaiseloa ja talven odottelua. Sekin näyttää tulevan aikanaan, vaikka kuinka ennustajat koettavat lietsoa ajatuksia huonosta talvesta ja etelänmatkailun lisäämisestä.

Soromnoo!