Urheilukilpailut ovat rehellistä draamaa

KalPan liigapelit ovat mielenkiintoisessa vaiheessa. Tavallaan ollaan niskan päällä, oikeastaan ei ole vielä mitään voitettu. Seuraavan ottelun voitto avaa mahdollisuudet mestaruusotteluun. Nyt on vasta 4.sija plakkarissa.

Urheiluelämä on tällaista, sitten vasta, kun on maalissa, voidaan nähdä sijoitus. Ottelut on voitettu vasta sitten, kun tuomari on viheltänyt pilliinsä ja kun on tehty vähintään yksi maali enemmän kuin vastustaja.
Tämän illan ottelussa se on mahdollista, mutta ottelu on vasta käynnistynyt, eikä mikään ole varmaa.

Se näistä urheilutapahtumista tekeekin mielenkiintoisen, kun käsikirjoitusta ei ole olemassakaan. On mahdollisuus voittaa tai hävitä.

Sen sijaan esimerkiksi elokuvat tai näytelmät, joihin on tehty esim. kirjan pohjalta käsikirjoitus ja sen mukaan mennään. Näyttelijät eivät saa laittaa omiaan, vaikka kuinka tuntuisi paremmalta ratkaisulta. Käsikirjoitus ohjaa ja vangitsee. Sen vuoksi tutuista teoksista tehdyt elokuvat ja sarjafilmit ovat tylsiä, kun tietää, mitä tapahtuu. Ohjaaja ja näyttelijät voivat pilata hyvänkin teoksen tuoman fiiliksen. Näyttelijät eivät kuitenkaan saa poiketa käsikirjoituksesta.

Muistan takavuosina, kun sattumoisin katsoin toisella syrjäsilmällä jotain viihteellistä sarjaa ja kun sitten joku siinä ihmetteli, että ”miksi se jätti tuon oven auki?”. Mie siihen: ”Kun käsikirjoituksessa lukee niin”. Arvatkaa vaan, mitä sain vastaukseksi: ”Älä pilaa tätä katsomista” tai jotain sinnepäin.

Sen sijaan esim. tämän illan JyP – KalPa – ottelussa panoksia on, muttei käsikirjoitusta ja se on vain katsottava loppuun nähdäkseen lopputuloksen. Se, kumpi voittaa, joko tasoittaa tai sitten jatkaa finaaliotteluihin. Kumpi, se selviää tänä iltana. Molemmilla joukkueilla on mahdollisuutensa ratkaista, KalPa voitolla finaaleihin ja JyP pronssiotteluun. Mutta ottelu on vain pelattava siihen tilanteeseen, että tuo on selvää.

Jännittävää iltaa omiensa puolesta!

Kommentit

  • Eino J. (maallikkona)

    laitoin tuohon toiseen juttuusi kiitosmaininnan ja taisinpa peukuttaa jo tätäkin

    (urheilu on kaupallista, minkä vuoksi vähennän sen arvoa; oikea urheilu on harrastamista, meinasin sanoa; ostanko luistimet lapselle vai vienkö rahat pelilippuna yritykselle?, siinä pulma, mutta jos se ei ole rahasta kiinni, johonkinhan ne kuitenkin menisivät …)

Jätä kommentti

*