Vaatimustasokorotus on tehtävä!

Jospa aloitan näin laajasti tällä kertaa:

Maailman yleistilanne on mennyt sekavaksi, johtuen ilmeisesti mitä suurimmassa määrin liian helppoon elämään tuudittautuneista ihmisistä ja heidän turhautumisestaan. Suuri osa elää kuitenkin köyhyysrajan alapuolella vailla minkäänlaisia mahdollisuuksia inhimilliseen elämään.

Toinen osa porskuttaa näpötinmaailmassa ilman minkäänlaista todellisuutta. Kun sitten nämä heräävät karuun todellisuuteen havaitsemaan, ettei asiat niin yksinkertaisia olekaan hoidettaviksi, siitä seuraa turhautuminen, masentuminen, kelkasta putoaminen jne.

Luonto tekee koko ajan tuhojaan ja ihmiset ovat ongelmissa. Perustaidot elämästä selviämiseksi ovat hukassa. Kaikki on sähkön varassa ja kun sen saanti katkeaa, niin ei osata juuri mitään tapaa selviytyä.

No niin. Tuo ei kenties kaikilta osin pidä paikkaansa ainakaan Suomessa, jossa sähkökatkokset ovat aiheuttaneen tuhojaan, mutta kekseliäisyydellä ja luonnonläheisellä elämällä on selviydytty ainakin maaseudulla, Kainuussa lähinnä, missä on tuhansia talouksia edelleen ilman sähköä.

Mitä tämä kaikki edellämainittu tarkoittaa?

Ihmisen kekseliäisyys selvitä elämästä helpolla on ajamassa ihmiskuntaa tuhon partaalle. Ensin koululaitos näytti esimerkkiä, kun lähti vaatimustasoaan pudottamaan opetuksessa: luovuttiin kaunokirjoituksesta, sitten yleensäkin käsillä tapahtuvasta asioitten kirjaamisesta, oppiaineita sekoitettiin jne. Koulusta piti tehdä kiva viihdytyslaitos ja tässä on sitten tulos: lapset masentuvat, opettajat turhautuvat, vanhemmat ovat samassa veneessä.

Ei siis ollenkaan hyvältä näytä. Liian helpoksi tehty elämä kaikkineen turhauttaa ihmisen, jolloin käy niin, että luonnollinen poistuma lisääntyy. Ihmiset eivät kestäkään vastoinkäymisiä. Kun tulee naarmu poskeen tai käteen, katsotaan, missä on lähin tai edullisin sote-myymälä. Laastaria ei arvaa käyttää, kun ei tiedä, miten päin se pitää laittaa ja jos vaikka kaikenlaisia bakteereja on haavassa. Tämä oli nyt karrikoitu esimerkki, mutta tuohon suuntaan näkyy elämänmeno kulkevan vääjäämättä, jos ei …

… vaatimustasoa lähdetä korottamaan kaikessa päiväkodeista alkaen eriasteiset kouluopetukset huomioiden.

Ihmisen vastustuskyky on laskenut niin terveyden kuin kaikkien muittenkin asioitten eli vastoinkäymisten osalta niin alas, että mikä tahansa aiheuttaa aivan turhia ongelmia. Kun talot homehtuvat ennenaikaisesti, kun jonkun kritiikin saaminen aiheuttaa jopa hengenmenon siltä, joka sen antoi ja jos vaikka mitä.

Nyt jos koskaan on palattava kiireesti alkujuurille ja väitän, että jo 1950 – luvulla tajuttiin, että liian helpolla pääseminen on valehtelemista itselle. Jos ei tarvitse juurikaan nähdä vaivaa asioitten eteen, niin eihän sellaista opi koskaan arvostamaankaan.

Silloin, kun joutuu todella ponnistelemaan, silloin oppii elämän perusasiat ja silloin arvostaa pieniäkin ilonhetkiä, olkoonpa vaikka kuinka pieni asia tahansa. Vastoinkäymisiinkin löytyy ratkaisu helposti. Ongelmiahan ei olekaan, on vain asioita, joihin etsitään ratkaisu!

Ei hyvältä näytä sekään, kun maan hallituksen suunnitelmia arvostellaan, teilataan, vähätellään. Kuitenkin tiedetään, että jotain ratkaisevaa on todella tehtävä. Maailma on edelleen yksi ja sama tellus, maapallo. Kaikki on tullut lähemmäs kaikkia. Kaikki asiat ovat kytköksissä toisiinsa. Elämä menee eteenpäin, paikalleen jämähtäminen on taaksepäin menoa ja putoamista kyydistä. Sontakärryjen takalauta pettää hyvin herkästi, eikä sieltä sen jälkeen kyytiin nousta.

Miksi teilataan asiat, jotka eivät vielä ole edes käytössä? Tässä vaiheessa kaikkien, myös oppositiopuolueitten on helppo teilata kaikki uudet ajatukset, kun heillä ei sen kummemmin ole mitään esittää tilalle, koska ei ole vasta kuin suunnitelmat.
Sen jälkeen, kun asiat on käytössä ja havaitaan puutteita ja virheitä, sen jälkeen vasta voidaan arvostella, ei ennen sitä. Eihän olematonta voi teilata, vaan olemassaoleva. Luulisi Eduskunnassa istuvien poliitikkojen se ymmärtävän. Ilmeisesti helppo elämä tai väärä puoluetunnus antaa mahdollisuuden demokratiassa nähdä näkyjä olemattomista uhkista ja ollaan omasta mielestään enemmän oikeassa kuin päättävä taho. Tuntuu vain todella naurettavalta se räksytys ja haukkuminen.

Mediakin on herkkänä, kun ovathan hekin lähes kaikki jonkun aatesuunnan kannattajia ja jos Eduskunnassa ”oma porukka” ääntelee, niin sehän on saatava uutisiin heti ja iltapäivä- ja sensaatiolehdet suurin kirjaimin keksivät vielä lisää!

Päättäjienkin on mentävä nyt itseensä aivan kuin tavallisen kansalaisen, koulumaailman ja kaikkien. Istuttava hetki hiljaa, rauhoituttava. Annettava päättäjille oikeus saattaa asiat toimintaan. Opetushallinnon on tehtävä sama: kouluissa on saatava ilmapiiri ja vaatimustaso muuttumaan! Siitä lähtee kehitys, joka kantaa seuraavat vuosikymmenet.

On lopetettava kaikenlainen haahuilu ja laitettava näpöttimien mielikuvitusmaailma myös jäihin. Opetettava käsinkirjoittaminen, oikea äidinkielen kirjoittaminen, liiallinen hyysääminen ja rahanjako. Ilmaista rahaa ei ole olemassakaan, vaan jokainen sentti ja euro on ansaittava. Tällä mallilla uskon elämän Suomessa ja kaikkialla korjaantuvan oikeisiin uomiin.

Oikeuslaitoksen bonusjärjestelmästä on luovuttava. Jos jollain on jo tuomio alla ja saa uuden, niin sitä sitten lähdetään hyvittämään ja jakamaan bonuksia. Yhteenlaskettua tuomiota pienennetään sillä varjolla, kun on jo yksi alla. Tässäkin tilanteessa pitää pystyä toimimaan päinvastoin. Silloin tuomioilla on jotain merkitystä. Kun tekijä tietää, ettei uusi tuomio vaikuta juuri millään lailla korottavasti, niin mikäpä niitä on tehtaillessa. Jos uudet tuomiot lasketaankin kertoimella, niin sillä on varmasti paljon suurempi vaikutus. Ihminen pitää säikäyttää raiteilleen, eikä tarjoilla samalla mansikoita ja päänsilitystä tuomioita julistettaessa!

Tässäpä tätä taas tällä kertaa. Joku vetää varmaan porot sieraimiin, mutta tätä mieltä olen asioista Loppiaisena 2018 ja vuotta vanhempi kuin päättyneenä. Ehkäpä viisaampanakin. Kukapa sen tietää, itsestä vain tuntuu siltä. :)

Kommentit

 • Ennenoliparemmin

  Asiaa joka sana. Olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa.
  Tuntuu että mennään sellaiseen yleiseen taantumaan myös tulla ns.järjen puolella.
  Ja tuntuu että päätäjälläkin on vähemmän ymmärrystä kuin esim.aikaisemmilla vuosikymmenillä.
  Jolloin ehkä ymmärrettiin paremmin ajatella koko suomen kannalta.
  Nythän tuo kahtiajako uhkaa suomea ja lisäksi ihmisten eriarvoisuus jakaa kansakuntaa.
  Jopa työläisväestö ei ole yhtenäinen.
  Joku on sanonutkin että jossakin muualla olisi sisällis-sodan ainekset, mutta suomalainen jupisee itsekseen.
  Ja tietysti parempi niin.
  Suomi tulee muuttumaan radikaalisti lähivuosien aikana.
  Mutta mikä kaikki on vaikuttanut että suomi ei enää tule koskaan olemaan se hyvinvointivaltio mikä vielä muutamia vuosia sitten oli?
  Kyllähän kaikenlaisen hyvinvoinnin takana on työtä ihmisille jo nuoresta alkaen.
  Suomesta on myyty teollisia työpaikkoja ulkomaille, ja jäljelle jäänyt lähinnä palvelusektorin työtä.
  Valtion rajallisten verotulojen takia säästöjä tulee tulevaisuudessakin vankeihoidosta,vaariin.

Kommentointi on suljettu.