Vain ilotulitus jää pois!

Sehän on jo tuttua asiaa, että Pohjois-Savon Osuuspankki lopettaa kokonaan Kaavin konttorinsa ja vie mennessään verkkopankin kautta kaikki kaavilaisten rahat, jotka sinällään olisivat hyvin riittäneet jopa Seppo Pääkön palkanmaksuun.

No, olkoon, miksipä se enää muuttuu. Päätös on nuijittu pöytään ja kaavilaiset saavat nostaa rahaa paikallisista kaupoista, jos niillä on, mitä antaa. Eikä ne kaupatkaan ole yötämyöten avoinna. Automaatti on palvellut kiitettävästi kaikkina vuorokauden aikoina. Lienevätkö sitten katsoneet siellä huipulla, että kaavilaisten rahat saavatkin olla kuopiolaisten vararahastona, jos vielä köyhemmille tapahtuisi jotain. Niin sen täytyy olla.

Viimeisin tempaus näkyy olevan Kaavilla sellainen, että hohhoijaa! Vain ilotulitus puuttuu! Muuten järjestävät pankkipäivän paitsi, ettei ole kassa- eikä rahapalvelua. Mihin tarkoitukseenhan pankit yleensä ovat? Jotenkin tuntuu, että Kuopiossa menee aika kortinpeluuseen ja varsinaiset raha- ja kassapalvelut ovat sivuseikka.

Edelleenkään en voi käsittää koko pankkikonttorin sulkemista. Eivätkä kaavilaiset hallintoneuvostoon kuuluvat ole saaneet ääntään kuuluville vai liekö huutaneet niin hurraata asian puolesta, että ääni on mennyt kokonaan.

Joka tapauksessa edesvastuutonta toimintaa savolaiselta pankkilaitokselta, osuustoiminnan tukipilarilta ja nyt jo menneeltä sellaiselta. En anna pienintäkään arvoa kyseiselle pankille ja sen johtajille. Takavuosikymmeninä siellä oli todellisia herrasmiehiä, jotka tiesivät tarkkaan, miksi rahalaitos joka paikkakunnalla on tarpeellinen. Tämänpäiväiset ovat todellisia selittelyn mestareita.

Lisätty 19.3.2017 klo 7.27: Luin juuri Konginkankaan bussiturmasta hengissä selvinneen, mutta vakavan aivovamman saaneen Elina Pylkkäsen taistelusta vakuutusyhtiö OP:tä vastaan. Sama yhtiö, sama pankki. Tätäkö se heidän osuustoiminta-aatteensa ja asiakasläheisyytensä on. Selittelyjä toisensa perään, muttei ole rohkeutta selkeästi kertoa, mistä esimerkiksi tässä Kaavin konttorin lakkauttamisessa on kyse. Eivät pysty edes vakuutusasioissa olemaan rehellisiä. Jos tällaista on maakuntatasolla ja valtakunnan tasolla, tuollaisen pankin ja vakuutuslaitoksen joutaa lopettamaan ja haastamaan käräjille. On todella härskiä toimintaa.

Lopettakaa edes selittely ja olkaa rehellisiä. Suuri osa pankkinne ja vakuutusyhtiönne asiakkaista vaihtaa yhtiötä.

Tämä on miun mielipiteeni!

Tekstiä on muokattu 20.3.

Kommentit

 • Eino J. (maallikkona)

  Muistan kun kirjoitin hieman samaa Kaavin osuuskaupan sulkemisen aikoihin – se tuotti tappiota. (Toivottavasti uusi yksityisyrittäjä pärjää, kauppias taisi saada vanhat kaupparakennukset käyttöönsä tai vastaavaa?)

  Toinen muisto on siitä, kun Kuopion lentoasemalta poistettiin vuosikymmen sitten otto-yhtiön käteisautomaatti. sen käyttö oli liian vähäistä eikä kiinteistön omistaja suostunut maksamaan sen käyttökuluja … kuten ei Toivalan Essokaan siinä lähikylällä. Toivottavasti pitäjän rahahuolto sentään toimii auttavasti noiden paikalliskauppojen ja muovirahakorttien kautta. Taskurahaa tarvitaan tuon tuostakin … Mikä lienee tuo pankkitaksi? ja pankkiauto? jossakin siitä uutisoitiin, että jos sen kautta pääsisi Kaavillakin joskus käymään kääntämässä säästönsä pohjat päällimmäisiksi …

  • Hannu Musakka

   Osuustoiminta-aate on saanut kovan kolauksen. Ensin paljastui, että S-ketju polkee tuottajien osuuden pohjalukemiin ja sitten tämä pankki. Jospa se tuo pankkiauto vie pankin asiakkaat Juankoskelle, kun sinne Kuopion laitimmaiselle kylälle jää täydenpalvelunpankki otto- ja talletusautomaatteineen.
   Kaupat eivät vastaa pankkeja kuitenkaan kun ajattelee, että joku tulee kaupan kassalle jonottamaan rahaa. Usean laskunmaksu vaikeutuu, kun laskuissa on eräpäivä ja kun pankki joskus sillointällöin pyörähtää näyttäytymässä. Suuri osa iäkkäämmistä ihmisistä tai minkäikäisistä tahansa on ongelmissa pankin poistumisen jälkeen. Niin se vain on. Ja Kuopiossa pelataan vain korteilla, sököä tietenkin.

 • Eino J. (maallikkona)

  Tuli tuossa mieleeni ajatus, että

  – hiljaistuneille alueille voisi ajatella seurakunnan pankkia tai rahavälitystä?
  – diakoniatyöntekijät, terveysasemat ja apteekit – sen lisäksi että kaupoilla ja kioskeilla jon pankkipalveluita – määriteltäisiin käteisen rahan jakopaikoiksi.

  – saattaisi toimiakin – ja onhan meillä jokapäiväinen maaseudulla ja kaupungissa uusia rooleja haeskeleva Posti, jos se ottaisi takaisin entisen Postipankin toiminnot, niin ’minä olisin jo tulossa, kun sinä olisit vasta menossa – Postipankkiin’, pankin mainoslausetta tässä hieman muistellen. – Elämä jatkuu!

Kommentointi on suljettu.