Viihdehuume täyttä harhaa

Kanadassa nyt iloitaan, koko kansa kulkee kannabishuurussa, kun sen käyttö ei ole enää rangaistavaa. Nytkö sitten kaikki ongelmat ovat samalla kertaa ratkaistu ja kansa haltioissaan?!

Kannabiksen vapautuminenko on kaiken a ja o. Nyt sitten kaikissa kuppiloissa ja hienostoravintoloissa voi iloita täysin siemauksin, kun on pöllytelty nuppi sellaiseen kuntoon, ettei paremmasta väliä. Voi ressukoita, sanon!

Onhan sitä Suomessakin koetettu saada vapaaksi, mutta ei varmasti onnistu pitkiin, pitkiin aikoihin. Eikä tarvitsekaan.

Kun puhutaan viihdehuumeesta, niin mikä siitä tekee viihteellisen. Sekö, kun ei tarvitse olla aivan selvinpäin, eikä ole pienintäkään vastuuta tekemisistään ja että olisi kerrankin elämässä hauskaa?! Höpöhöpö!

Jos käyttää huumeita, alkoholia ja muita päihteitä, ei kukaan ole silloin täysin normaali. Kaikella on haittansa. Yhtälailla myös tupakalla. Kannabistahan on verrattu tupakanpolttoon tai oluenjuontiin vaikutukseltaan. Ei kuulemma sen vaarallisempaa.

Tehdäänpä pieni linjaus:

Kannabiksen sanovat olevan mietoa huumetta. Siitä kun lähdetään liikkeelle, niin ei aikaakaan, kun pitää saada vielä hauskemmaksi olo ja huumeketjustahan löytyy todellakin niin vahvoja, että henki menee jo yhdestä kerrasta.

Mitä sitten alkoholi? Yhdestä paukusta tai kolpakosta selviää nopeasti. Seuraavana päivänä lisää ja käyttäjä vain vakuuttaa, ettei tämä ole millään lailla tapa, mutta joka päivä vain pitää nauttia. Seliseli! Oluesta vahvoihin viinoihin on aivan samanlainen tie kuin huumeillakin. Suoraan pullosta vedettynä kolmevarttinen, niin elämä on siinä. Ei se sen vaikeampaa ole. Alkoholinkäytöstä syntyy samanlainen riippuvuus kuin huumeista.

Entäs tupakka? Se lienee miedommasta päästä ja hitaammin tappaa, eikä sen käytöstä synny lähellekään samanlaista hilpeää oloa kuin huumeista ja alkoholista. Terveyteen silläkin on yhtälailla syy ja seuraus.
On tosin ihmisiä, jotka ovat tuprutelleet tupakkaa ja kessua vuosikymmeniä sairastumatta sen pahemmin. Aina on poikkeuksia joukossa. Ei sen käyttö kuitenkaan terveyttä edistä. Se on saletti.

Mutta että puhutaan kannabiksen käytön osalta viihdehuumeesta! Eikö ihmiset todellakaan pysty elämään selvin päin ja nauttimaan viihteestä ilman mitään? Onko tämä sukupolvi jotenkin sekaisin ja kuvittelee, ettei selvinpäin voi pitää hauskaa?

No, jos Kanadassa kannabis vapautettiin, ei se suinkaan sitä tarkoita, että esimerkiksi urheilijat sitä voisivat käyttää ilman ongelmia. Doping-testissä näkyy varmasti pienikin pöllyttely. Näin ollen hän, joka haluaa keskittyä huippu-urheiluun ja saada siitä huumetta, joutuukin kieltäytymään tai laistamaan kokonaan viihteestä nauttimisen. Joutuukin tosikkona seuraamaan sivusta, kun kaverit pöllyttelee ja pitävät sekopäinä hauskaa, josta sittemmin eivät muista yhtään mitään.

Väitän, että kunhan Kanadassa menee tuon päätöksen kanssa viisi vuotta, niin se kielletään ja sen käytöstä tehdään rangaistavaa. Yksi johtaa toiseen ja kolmanteen ja … elämä on eletty ennenkuin se on kunnolla edes alkanutkaan. Niin siinä vain käy.

Viihteen tekeminen ja sen kuuntelu ei tarvitse mitään päihdyttävää. Musiikki on parasta huumetta sellaisenaan ilman jälkivaikutuksia. Kanadan tie ei jää ilman jälkiseurauksia, sillä silloin on vain pysyttävä siellä, eikä voi lähteä minnekään kannabis-huurussa tai pöllyssä. Heti jää kiinni.

Siis todella aivan naurettava päätös, mutta pysykööt kanukit siellä omissa höyryissään, älkääkä koskaan tulko sieltä pois. Säälittävää seurata kanadalaisten viihde-elämää. Ressukoitahan he ovat. Ja Suomessa jotkut ovat kateellisia siitä, kun eivät pääse elämään viihteellä samalla tavoin.

Kannattaa joskus kuunnella heitä, jotka ovat pitkästä huumekierteestään päässeet kuiville. Kertomukset yleensä alkavat miedoista ja kokeiluista, mutta että ennenpitkää huomaa olevansakin pahasti koukussa kaikkine muine seuraamuksineen. Tämänkin päivän lehdessä oli jokin turma-uutinen huumeitten käyttäjän epäonnisesta liikennekäyttäytymisestä. Sitäkö huumeitten ja eritoten kannabiksen käyttäjät hakevat ja haluavat?

Sairasta, todella sairasta.

Selvinpäin pitää oppia pitämään hauskaa, ei sitä varten tarvitse ainuttaan sekoittaa huumeilla. Silloin elämässä on jotain mahdollisuuksiakin onnistua. Työnsaanti ja eläminen on tavoittelemisen arvoisia asioita ja selvinpäin suurempi todennäköisyys onnistumiseen.

Kommentit

 • Veikko Kastinen

  Enpä ole tuotakaan uutista kuullut, huonosti seuraan maailman menoa.
  No, oma valinta kanadalaisilta ja oma valinta käyttäjältä.
  Jotakinhan se kertoo meidän ihmisten henkisen elämän pieleen menosta, jos huumeet katsotaan tarpeelliseksi laillistaa.
  ”Pöllykkä” on pakoa johonkin valehyvyyten. Mihinkähän tarpeeseen kanadalaiset nyt sitä niin tarvitsevat?

 • Hannu Musakka

  Siinäpä se, mihin he tarvitsevat ja mihin tarvitsevat miljardit ihmiset telluksella?! Pönttö sekaisin, että olisi hauskaa, on kyse alkoholista tai huumeista. Pakoa todellisuudesta vain. Siis täyttä harhaa se, että muka alkoholi, ruokajuomana viini tai onnittelumaljat shampanjalla tai sitten illanistujaiset oluen kanssa?! Täysin turhaa. Sekö on muka hauskaa, kun silmissä vipajaa ja pönttö on sekaisin. Sitten ihmetellään, kun siitä tuleekin jostain syystä tapa ja että joka päivä pitää saada jotain hörhellystä. Epävarmojen ihmisten sairaus ja tauti. Ilmankin päihteitä pärjää vallan mainiosti, eikä tarvita edes hermosauhuja. Eivät kaikki tarvinneet edes sodassa vahvoja huumeita, viinaa tai tupakkaa ja silti selvisivät ilman traumoja he, joilla oli onnea saada elää.

Kommentointi on suljettu.