Vähemmän vaivaa ja enemmän elämyksiä!

Kaikenlaista sitä sattuu elämässä keksimään ja joskus ihan omasta päästäkin. Miten ne yleensä syntyvät, ehkä tästä on alkuun apua: Ihminenhän käyttää aivokapasiteetistaan vain muutamia prosentteja. Suuri osa siis lepää jatkuvasti. Sitten kun kerran erehtyy vähän ravistelemaan, niin jopas irtoaa vaikka millaisia ideoita tai ahaa-elämyksiä. Kannattaa kokeilla.

Tällaisia vinkkejä jakelen lisäksi kaikille:
Ensimmäinen vinkki:
Antti Ranta lupaili aiemmin järjestävänsä pieneläkeläisille 100 €/kk lisää liksaa. Tässä vihje: Mie laitoin heti sähköpostin liitteenä maksuosoituksen hänelle, eräpäivänkin. Pankkitilin myös, että jos hyvinkin vaikka omistaan maksaa heti sen lupaamansa. Soitti seuraavana aamuna miulle ja kertoi, mistä siinä lupauksessaan oli kyse.
Hyvä että soitti, osoitti selkärankaisuutta, vaikka todella tajusin, että JOS hänen puolueensa pääsee valtaan, niin sitten.
Mie kuitenkin ajattelin, että onpahan siellä valmiina mapissaan ensimmäisenä, jos niitä rahojaan lähettelee. Sen mukaan laittakaa kaikki muutkin Antti Rinteelle kirjepostina tai sähköpostin liitteenä maksuosoitus valmiiksi juuri sitä hetkeä varten, niin tulee vähän painetta lisää lupaukseensa ja vaalityöhönsä.

Toinen vinkki
Kun ostatte leipää tai jotain muuta vehnästä, niin kannattaa ottaa talteen se sulkija. Mie älysin sen, voihan olla, että mie olen niitä viimeisiä, mutta kuitenkin.
Nuo sulkijathan ovat hyviä pakastepusseja varten, kun kaikissa pussipakkauksissahan ei ole sulkijoita mukana. Vehnäspusseista saa ne ilmaiseksi ja niitä varmasti kertyy vuoden aikana lukemattomia. Ja palvelevathan nuo sulkijat monessa muussakin tapauksessa.

Kolmas vinkki:
Useampi reissuaa siten, että on otettava puku ja paidat mukaan. Mitenkä ne saa pysymään sileinä koko matkan ajan? Aiemmin laitoin silitetyn paidan hengarissa puvun takin sisään ja aina se oli vähän rypistynyt tai painunut taitteille etumuksen kohdalta. Eikä tietenkään ollut silitysmahdollisuutta perillä.
Sitten välähti: Kun paidan laitan kuitenkin ensimmäisenä päälle, niin senhän on oltava silloin hengarissakin päällimmäisenä ja puku sen sisällä.
Ja kylläpä oli ilo sitten aikanaan pukea sileä paita päälleen matkojenkin päästä.
Pitää muistaa, että kun laittaa paidan pukutakin päälle, niin ylimmäisen napin sekä vähintään joka toisen paidasta laittaa kiinni. Paita kiristyy sopivasti siihen, eikä varmasti rypisty. Kannattaa kokeilla.
Miulla kun on syksyisin tullut tavaksi käydä tuolla pohjoisessa Euroopan kolkassa laulamassa ja useampi puku ja paita on otettava mukaan, niin kotona silitetyt paidat kun laitan edellämainitulla tavalla, niin kestävät sileinä koko reissun ajan. Miun reissuni kestävät aina sen 2-3 viikkoa.

Neljäs vinkki:
Matkalle otan aina evästä mukaan, ettei tarvitse etsiä mahdollisia kahvipaikkoja. Voi pysähtyä silloin kuin siltä tuntuu.
Harrastan ruisleipää eväänä ja väliin meetvurstia ja juustoa. Ruisleivät ovat niitä valmiiksi halkaistuja ja monenmerkkisiä. Siihen kun ensin vetäisee voita, sitten nuo siivut väliin, painaa eväsleivät vastakkain ja puolivälistä leikkaa kahtia.
Onpa mukava napostella, kun eivät sormet rasvaannu. Kahden puolen ovat ne leipien paistopinnat ulkopuolella. Eikä leipien päällykset putoa, kun sormin pitää leivät kuin pihdeissä. Juomaa valmiiksi mukaan, vettä tai väkevämpää, sellaista kuitenkin, että selviää puhallustesteissä tien päällä. Omavaraisena on rauhallisempaa matkustaa pitkiäkin matkoja. Tämähän oli tietenkin kaikille lukijoille tuttua asiaa, varmaan lähes kokonaan. Kerroinpahan kuitenkin.

Nämä seuraavathan ovat monelle tuttuja tienpäällä liikuttaessa autolla:
Tiethän kuluvat ja jos kaikki ajavat samaa uraa eli samaa jälkeä kuin edellinen, niin urathan siinä syntyvät ja jurina kuuluu sisään saakka. Mikäli tien leveys ja muu liikenne sen sallii, niin kannattaa ajaa niillä tien osilla, jotka eivät ole kuluneita. Siinä säästää itseään, autoaan, renkaitaan.
Aina tuo urien välissä ajaminen ei ole mahdollista, mutta siitä huolimatta vähäinenkin siirtyminen säästää montaa asiaa.

Kaupoissa myydään paljon niinkutsuttuja Kertakäyttöastioita. Suurin osa pinnoitetaan muovilla, kuten esim. ruokalautaset. Mukit ovat monesti myös muovia, kuten aterimetkin. Todellisuudessahan niitä kaikki mainittuja pystyy pesaisemaan ja käyttämään lukemattomia kertoja. Ei tarvita kaikkiin tilanteisiin ostaa uusia. Joku heittää tulen ruoaksi, joku jätesäkkiin, kuka mihinkin. Jos kuitenkin on mahdollista pesaista, niin eipähän jatkuvasti tarvitse ostaa uusia. Muutenkin muovin kierrätys on maailmanlaajuinen ongelma. Pienellä asialla pystyy vaikuttamaan vuosikymmenien päähän.
Yhtälailla niinkutsutut kertakäyttöiset sadetakit kestävät huolellisesti käytettyinä vuosikausia. Menevät pieneen tilaan vaikka kaikenvaralta taskuun, eikä aina tarvitse ostaa uutta tai äksyillä sitä, kun pääsi taas kerran unohtumaan.

Mikä muuten tuohon auttaa, että matkalle lähdettäessä tulevat kaikki tavarat mukaan, ettei mitään pääse unohtumaan?
Kannattaa tehdä lista. Sitä mukaa, kun pakkaa, niin vetää viivan asian ylitse.
Mie monesti mietin tätä asiaa ja silloin joskus, kun Kaustiselle olin menossa kupletoimaan, aina jokin tavara unohtui. Ei muuta kuin kauppaan ostamaan uutta, vaikka kotona olisi ollut.
Senpä vuoksi teinkin listan. Lähdin siitä, että aina on muistettava ”sen sata asiaa”. Ja kas kummaa. Kun listan sain valmiiksi ensi kerran, niin siinä oli 98 asiaa. Nyt siinä on jo 103 ja sisältää myös autoa koskevat asiat, töpselit seinästä, kukkien kastelun sekä sitten kaikki ne henkilökohtaiset tavarat, mitä tarvitsen esityksissä ja matkalla yleensä ruokatavaroita myöten. On hyvä olla omavarainen, se ei ole synti. Voihan sitä joskus käyttää valmispalveluitakin.

Yhtälailla kun omat roskansa huolehtii lähimpään astiaan, niin maapallo pysyisi siistimpänä aivan noin yksinkertaisella tavalla. Ei tarvitse kenenkään juosta pussien kanssa pitkin teitten varsia, kun jokainen huolehtii vain omistaan. Yksinkertaista.
Nyt näkee, kun lapsetkin heittelevät karkki- ym. paperit, janojuoman nauttijat rahanarvoiset tyhjät purkit ja jos vaikka mitä. Jos energiaa nautitaan, pitäisi olla voimaa huolehtia roskistakin, jotka yleensäkään eivät paina juuri mitään.

Tällaisia pieniä vinkkejä tässä vaiheessa vuotta. Ensi kerran lisää! Jospa näistä on iloa jollekin johonkin tilanteeseen.