Miksi tämä reikä ei ole Kuopiossa?

P1010483

Matkailu avarsi. Löysin Espanjasta ja Georgiasta reikiä: kymmeniä katukaivojen kansia oli varastettu syrjäisiltä reiteiltä. Ilmiö oli suomalaiselle outo. Ajauduinkin sitten kaupan jonossa pitkästyneenä pohtimaan, miksi Suomessa ei varasteta kaivonkansia. Nehän ovat erinomaista romurautaa, rahanarvoista tavaraa. Seuraavana päivänä varmistin vielä kaupungininsinööriltä, että Kuopiossa ei todellakaan varasteta kaivonkansia. Vallaton nuoriso saattaa joskus mitellä voimiaan nostamalla yksittäisen kannen pois paikoiltaan.

Joutavan mielessä syntyi muutama olettamus siitä, miksi kuvan reikä ei ole Kuopiossa. Ehkä suomalaiset vorot ovat kunnollisia, eivätkä varasta verovaroilla hankittua tavaraa. Ovatko suomalaiset vorot huonohenkisiä? Kymmenien kaivonkansien nosteteleminen autoon yön pimeinä tunteina vaatii hyvää kuntoa ja motivaatiota. Ehkä raha on suomalaiselle varkaalle helpomminkin saatavissa.

Voihan se olla niinkin, että suomalainen romukauppias on kunnollinen. Kaivonkannet ovat ilmiselvästi varastettua tavaraa. Yksityisen piharemontista ei todellakaan jää lavallista kaivonkansia.

Matkailun avartamana päättelen löytämistäni rei’istä, että Kuopiossa ainakin yksi asia on oikein hyvin. Eipä tarvitse kuopiolaisen pelätä reikään putoamista.

Kommentit

 • Mustamies

  Ompa erikoista, kun tällainen juttu on pääkirjoitusten alla,
  oisko kirjoittaja joku Kuopion kaupungin merkki-henkilö?
  Tarvitaanko romuraavan kerreejille esittää tällaista mainosta,
  Kuopiossakin on pian kavut täännä kuvan näköisiä reikiä, ne reiät on hengenvaarallisia.
  Ottaako ko. Login kirjoittaja vastuun, jos joku puttoo reikään?

 • Jari Holopainen

  Elä suutu Mustamies, ei liity nimimerkkiisi millään tavoin, mutta Suomen tunnetuin reikä lienee rahareikä, erräänlainen musta-aukko. Sinne ne kaik rahat menevät. Musta-aukko on siinä mielessä erikoinen reikä, että se vain näyttää loittonevan mitä lähemmäksi sitä pyrkii. Tässä ikiliikkujassa rahaa palaa, mutta se ei palaa takaisin kuin harvoille ja valituille.

 • Mustamies

  Eihän Mustamies leikistä suutu, mutta olen pahoillani siitä, kun SS:n keskustelut on männeet väärille raiteille.
  Matkustajat (kirjoittajat) on nähtävästi puonneet junasta,
  koska meitä sanailijoita on mukana ennee vuan muutamia.

 • Jari Holopainen

  Minäkin taidan olla ajautunut viärille raiteille. Tämmöstä tämä markkinatalous on. Ymmärrän kyllä huolesi. Ajattele jos ja kun hallitus pyrkii auttamaan työllistymistä omassa yrityksessä työttömyyskorvauksella – voep tulla mieleen, että kaivojen kansia kerreemällä ja kierrättämällä suap voeta leivän piälle.

 • Mustamies

  Savossa sanotaan, siinä on mies tiukalla, niinkuin Manninen ovenraossa. Miten työtön voi työttömyysavustuksella yrityksen perustaa ? Sitä ei Suomen hallitus pysty selittämään, eikä se ole totta muutenkaan.
  Millä työtön ellää, jos hiän pistää kaikki suamansa avustukset yritykseensä ?
  Tyhjäntoimittajia syntyy Suomeen paljon, tarvinneenko siinä osata tehhä mittää, kaikki jatkuu entisellään.
  Tällainsen yrityksen on vaikee tehhä konkurssikin, jos Suomen Valtio ei maksa Tuomarin palakkoja !

 • Jari Holopainen

  Yrityksen perustaminen ei taida lopulta maksaa paljoakaan, mutta sen jälkeen tulevien lakisääteisten maksujen maksaminen saattaa tehdä työttömyyskorvauksella tiukkoo. Sitä minä tarkoitin, että metallin- ja kaapelinkeräys voi herättää ajatuksia paremmasta huomisesta. Muutama vuosi sitten sai suurta kuuluisuutta Sallassa varastettu rautatien pätkä. Minne lie kiskot joutuneet, siitä en ole kuullut sen koommin.

 • Mustamies

  Sekaisin on maamme talouselämä, Hesasta on karannut Raitiovaunu, viimeks se on nähty Kuopion moottoritiellä.
  Oisko joku mamu lähtenyt liikennöiksijäks Savvoon ?
  Sipilän hallitus kun on luvannut aattoo yksityisyrittäjiä.

 • Jari Holopainen

  Yritin ehtiä karannutta raitiovaunua, mutten sitä löytänyt. Olen ymmärtänyt, että raitiovaunuja kuljetetaan Savosta Helsinkiin päin, Kajaanin suunnalta. Kerran kyllä näin senkin, että raitiovaunua kuljetettiin toiseenkin suuntaan. Yksityisyrittäjät ovat varmasti tiukilla senkin takia, ettei heidän työtään arvosteta. Työn sijaan puhutaan yrittämisestä tai yrittäjätyöstä. Kyllähän myökin tässä yritettään, mutta ei meille taida kukkaan maksoo mittään. Ei edes kaivon kansia.
  Tästä sainkin idean, ruvetaan kaivamaan turhia reikiä, ja myymään niihin kansia!

Kommentointi on suljettu.