Aurinko nousee huomennakin

Näinä epävakaina aikoina joka tuutista tuntuu tulevan ainoastaan huonoja uutisia. Kurjia säitä, lakkoja, koronaa, talouden kurimusta ja kaikkea muuta epämukavaa, joka osuu tuulettimeen. En tiedä mistään mitään enkä osaa arvailla tulevaisuutta. Uskon, että Suomi ja ihmiskunta tästäkin talvesta selviää ja toivon kaikkea hyvää kaikille. Yritän toimia järkevästi ja lietsomatta ylimääräistä paniikkia ja samalla välttää sellaista, jolla voisin osaltani pahentaa tilannetta.

Biologisessa mielessä emme ole muita eläinlajeja kummempia, vaikka mielellämme itsemme ylennämmekin. Luonto pyrkii rajoittamaan populaatiota omilla keinoillaan. Karmea vertaus, mutta esim. jänisrutto toimii juuri samalla mekanismilla. Virukset ja bakteerit kehittyvät ja muuttavat muotoaan. Lääketiede käy kilpajuoksua luontoa vastaan. Onneksi monessa asiassa ihminen on ainakin hetkellisesti saanut etumatkaa ja monia tauteja sekä sairauksia selätettyä. Kuitenkin riittää tekijöitä, joille ihminen ei edes nykyisellä viisaudellaan mahda mitään.

Kaikesta huolimatta maailma pyörii ja vanha aurinko nousee. Olkaamme positiivisella ja luottavaisella mielellä. Kauniina päivänä on mukava vaikka köyttää sukset jalkoihin ja lähteä hiihtämään. Hapekas ilma raikastaa ajatukset ja virkistää mielen. Parhaat pilkkikelitkin ovat vasta tulossa.

hiihtää hipitän keskellä pehmeyttä
leijaileva lumi peittää alleen ihmisten synnit
minä olen olemassa, koska latu jää jälkeeni
kun olen vastarannalla ei sitä enää näy
se mihin sukseni suuntaan, on tuntematonta valkeaa