Pelkkää pitkäperjantaita

On uusi viikko mutta vanhat kujeet.

Kun koronavirus rajoittaa liikkumista ja pitää suuren osan meistä opettajistakin etätöissä, noudattavat ainakin minun päiväni samaa kaavaa.

Välillä tuntuu kuin eläisin päiväni uudestaan ja uudestaan, niin kuin Bill Murrayn esittämä säämies Phil Päiväni murmelina -elokuvassa.

Elämä on pelkkää pitkäperjantaita.

En ole koskaan erityisemmin pitänyt pitkäperjantaista. Jo lapsena se oli päivä, kun televisiostakaan ei tullut mitään katsomisen arvoista ja siihen aikaan, kun minä olin lapsi, ei ollut suoratoistopalveluita, kännykkäpelejä tai virtuaalimaailmoja. Sähköiset virikkeet olivat aika paljon harvemmassa, kun oli vain olohuoneen nurkassa pienehkö laatikko, joka näytti osan päivästä ohjelmaa kahdelta kanavalta.

Harmi, etten muista enää, miten onnistuin vuosi toisensa jälkeen tappamaan Kristuksen kuolinpäivän apean yleisfiiliksen ja tylsyyden. Olisi ylevää, jos voisin muistella, miten kehitin itseäni, luin ja ajattelin. Todennäköisesti kuitenkin olin melko paljon ulkona ja toivoin, että olisipa jo kesä ja oikea loma. Sellaisen ajatuksen voimalla aika moni muukin taitaa itsensä huomiseen hilata.

On uusi viikko mutta vanhat kujeet.

Elämä on pelkkää pitkäperjantaita.

On uusi viikko mutta…

Elämä on.