Kansanedustajan arkea: parhaat palat

Kirjoitan kotisivuilleni viikkoraporttia kansanedustajan arjesta. Yritän päivittää kuulumisia viikon välein, mutta toisinaan jään jälkeen. Tunnustettava se on, itsekään ei meinaa pysyä perässä omien menojensa kanssa. Tässä parhaat palat työstäni lokakuun toisiksi viimeiseltä viikolta.

Maanantai 19.10.

Pohjois-Karjalan yrittäjät kierrättivät minua tutustumassa pyhäselkäläisiin yrityksiin. Sain tutustua monenlaisiin yrittäjiin ja yrityksiin: lemmikkiruokatehdas, leipomo, loka-autoyrittäjä, metallipaja sekä konsulttiyritys. Erittäin hyvä ja informativinen päivä!

Tiistai 20.10.Kutsunnoissa_

Normaalin tiistaisen päiväjärjestyksen (johtoryhmä, valiokunnat, täysistunto) osallistuin vammaisfoorumiin, jossa yhdessä järjestöjen kanssa pohdimme, miten saada hallituksen kärkihankkeisiin mukaan vammaisten työllistyminen ja osallistuminen. Lisäksi kesken istunnon ulkopoliittisen keskustelun kävin viemässä ulkosuomalaisille Vihreän ryhmän terveiset. Täysistunnossa pidin puheen ulkopolitiikasta.

Illalla osallistuin upseeriliiton ”kutsuntoihin”, jossa pääsi tutustumaan varusmieselämään, kuten kuvasta näkyy.

Keskiviikko 21.10.

Puolustusvaliokunta, tarkastusvaliokunta, ryhmän puheenjohtajiston kokous, täysistunto. Sillä kattauksella päivä olikin jo pitkällä iltapäivässä. Sitten seurasi maaseutu- ja erävihreiden tapaaminen, jossa pohdimme puolueen maa- ja metsätalouspolitiikkaa. Sieltä menin oopperaan! Olin tiistaina törmännyt kadulla sattumoisin entiseen valtuustokollegaani, jolla oli ylimääräinen lippu tämän illan oopperaan ja minähän otin tarjouksen vastaan mielelläni.

Torstai 22.10.

Aamulla kokoontui Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunta. Ministeri Soini oli valtuuskunnan kuultavana ja valmistauduimme seuraavan viikon neuvoston vuosittaista istuntoa varten. Puolustus- ja tarkastusvaliokunnissa valmisteltiin talousarviolausuntoja. Sitten torstaiseen tapaan ryhmäkokous ja täysistunto, jonka aloitti kyselytunti. Sen jälkeen tapasin eduskunnan kv-puolen viranhaltijaa, jonka vastuualueeseen kuuluu Pohjoismaiden Neuvoston hyvinvointiasiat, sillä istunnossa paikkaan jälleen Keskustan Petri Honkosta ja osallistun täten hyvinvointivaliokunnan kokoukseen. Maailma todisti taas pienuuntensa, sillä selvisi, että virkamies on ollut töissä Venäjälle samassa paikassa kuin veljeni.

Perjantai 23.10.

Aamu alkoi eduskunnan naisverkoston järjestämällä kuulemistilaisuudelle koskien subjektiivista päivähoitoa. Paikalla oli asiantuntijoita, joiden viesti oli selkeä. Päivähoidon rajaaminen on suuri riski lasten syrjäytymiselle. Lapset, jotka ovat päivähoidossa vaikka vanhempi on kotona, ovat jo tällä hetkellä suurelti niitä, joille kokopäivähoito on tarpeen. Rajoituksesta saadut säästöt uhkaavat valua hukkaan, jos tulevaisuudessa nämä lapset tarvitsevat järeämpiä tukikeinoja, jotka päivähoito olisi jo voinut ehkäistä. Iltapäivällä puolustusvaliokunta viimeisteli kokouksessaan varsin kriittisen budjettilausuntonsa.

Lauantai 24.10.

Iisalmen torilla

Iisalmen torilla

Lähdin kohti Iisalmea ennen seitsemää. Ensin tapasin ompelijaa, joka tekee Linnan juhlien pukuni. Hän oli tehnyt sovitusmekon, joka olikin varsin passeli. Sitten mietimme kankaita. Käytössä on aikoinaan Iisalmesta lopetetun vaatetehtaan jäämistöstä hankitut kankaat, jotka nyt saavat uuden elämän. Ehdin hieman kierrellä lähikäsityömessuillakin, kunnes suuntasin Iisalmen torille Vihreiden kojulle.

Kylläpä siellä oli vilskettä! Jututtajia oli koko ajan, välillä jonoksi asti. Sitten tapasin kaupungin johtoa lounaan merkeissä, jonka jälkeen lähdin Anne Roposen kanssa Vieremälle. Siellä ei voinut puhua vilskeestä, kahvitilaisuuteemme ei oman väen lisäksi tullut kuin kaksi henkeä – mutta onneksi ne olivat toimittajia! Sitten lähdimme vihreällä porukalla Ponssen tehtaalle, jossa tehtaanjohtaja antoi meille hyvän kierroksen. Kotiin saapuessani kello oli jo lähemmäksi yhdeksää.

Ponssen tehtaalla

Ponssen tehtaalla

Pääsin ison auton kyytiin

Pääsin ison auton kyytiin

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Nykyinen taisteluvarustus näyttää mielenkiintoiselta. Miten sen kanssa ryömitään vatsallaan metsässä – vai onko niin, että nykyään taistelut käydään seisten, tulta päin?

Kommentointi on suljettu.