Liian iso perheeksi

Jo yli 5 vuotta minulla on ollut 4 lasta. Suomessa tämä yleisesti koetaan jo suurperheeksi, vaikkei se itsestä erikoisen suurelta tunnu. Arjessa tämä suuruus realisoituu vain silloin, kun pitäisi mahtua tavalliseen henkilöautoon. Eli harvemmin, kun itselläni ei edes ole autoa. Muuten tämä lapsiluku tuntuu itselle ihan tavalliselta – ei kai sitä osaa edes kuvitella, että joku lapsista olisi olematta!

Lomareissuilla tilanne on ihan toinen. Olemme liian iso perheeksi. Kaikki perhepaketit on mitoitettu 2 aikuiselle ja 2 lapselle. Mikä vaan perhelippu missä vaan kohteessa, niin 2 aikuista ja 2 lasta. Mikä vaan perhehuone, niin tietenkinhän siihen mahtuu vain kaksi aikuista ja kaksi lasta. Pahimmillaan hotelli kieltäytyy ottamasta huoneeseen ”ylimääräisiä” lapsia, vaikka pienet hyvin mahtuisivat kainaloon nukkumaan. Siinäpä sitten sumplitaan lisähuoneita ja kuka nukkuu missäkin huoneessa. Aivan kuin tämän kokoisen lössin kanssa matkailu ei olisi jo ihan tarpeeksi kallista ja sumplimista vaativaa muutenkin.

Varmasti nykypäivänä on hyvin paljon uusperheitä, jotka tunnistavat ongelman. Eikö voisi olla joku suurperhelippu, jolla pääsisi vanhemmat ja vaikkapa 4-6 lasta jonkinlaiseen sopuhintaan? Iso perhe kuluttaa kohteessa huomattavasti enemmän rahaa kuin pieni perhe, joten mielestäni kohteiden kannattaisi kannustaa myös isompia perheitä reissailemaan. Kun se tehtäisiin tarjouksilla houkuttelevammaksi, niin sitähän tulisi harrastettua enemmänkin, ja siinäpä olisikin perhekohteille hyvä bisnes!